Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aanvallers Ralf Zwitser en Gretha Smit beloond

Aanvallers Ralf Zwitser en Gretha Smit beloond

geplaatst maandag 8 december 2008 om 08:48:14 op Schaatspeloton.nl

Aanvaller Ralf Zwitser werd in Assen opnieuw beloond door de Dick van Gangelenjury. Hij staat nu ruim voor in dit klassement voor Marathonschaatser van het Jaar.

Aanvaller Ralf Zwitser werd in Assen opnieuw beloond door de Dick van Gangelenjury. Hij staat nu ruim voor in dit klassement voor Marathonschaatser van het Jaar. (bron: Schaatspeloton.nl)

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft Ralf Zwitser (Adformatie) en Gretha Smit (Hofmeier) in Assen beloond met de meeste punten voor deze prijs. DvG-leider Ralf Zwitser ging zaterdag strijdend ten onder terwijl hij solo de staart van het peloton probeerde te bereiken. Elma de Vries (DSB Bank) neemt bij de Dames opnieuw de leiding in de prijs voor Marathonschaater van het jaar.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Sandra Zwolle en Lex Cazemier

HEREN:
Een boeiende wedstrijd met veel strijd. Het peloton lag verschillende keren in stukken.
Na hard bikkelen kwam een kopgroep van 11 tot stand. In deze groep stal Ralf Zwitser de show.
door in zijn eentje de sprong te wagen naar het peloton. Ondanks de hulp van zijn ploeggenoten.
strandde hij in het zicht van de haven. Totaal leeggereden stapte hij uit de wedstrijd. Arjan Smit maakte een hele sterke indruk vanaf het begin tot aan de laatste sprint. Roy Boeve viel op door zijn jump naar en het werk in de kopgroep. De aanvalsdrift van Karlo Timmerman en zijn uitslag in de wedstrijd waren geweldig. Youri Lissenberg reed een degelijke wedstrijd zoals we vaak van hem gewend zijn.

Jurypunten
1 Ralf Zwitser 5
2 Arjan Smit 4
3 Roy Boeve 3
4 Karlo Timmerman 2
5 Youri Lissenberg 1

Podiumpunten
1 Arjan Stroetinga 3
2 Bob de Vries 2
3 Karlo Timmerman 1


DAMES:
Aan de wedstrijd was te zien dat de dames het zwaar hadden in Assen. Ze reden aan het einde met de handen op de knieën en er waren vele uitvallers. Na wat eerdere speldenprikken van onder andere Elma de Vries en Gretha Smit besloot Gretha met nog zo'n 40 ronden te gaan, een serieuze ontsnappingspoging te wagen en nam hierin Sandra 't Hart mee. Ze bleven ruim 10 ronden vooruit maar werden dan, door de punten die te verdienen zijn, bij de premiesprints weer ingehaald door het sprintende peloton. Met nog 15 ronden te gaan bleven er 20 dames over in de finale en hier ging Daniëlle Bekkering in de aanval. Het peloton liet haar niet gaan. Ook Erna Kijk in de Vegte ondernam nog ontsnappingspogingen maar zo dicht bij de finale lieten ze haar niet meer gaan.

Jurypunten
1 Gretha Smit 5
2 Sandra 't Hart 4
3 Elma de vries 3
4 Daniëlle Bekkering 2
5 Erna Kijk in de Vegte 1

Podiumpunten
1 Carla Zielman 3
2 Elma de vries 2
3 Mariska Huisman 1


PLOEGEN:
Het DSB team probeerde vooral bij de premiesprints en de finale Maria Sterk naar voren te brengen om punten te pakken. Maria had niet een hele sterke dag want ondanks het werk van haar teamleden liet ze wel punten liggen. Van het team Landjuweel lieten Sandra 't Hart en Erna Kijk in de Vegte zich goed voorin zien. Het Groenehart.nl kreeg ook punten voor de Dick van Gangelen Trofee omdat zij met drie dames bij de laatste twintig rijdsters in de finale terecht kwamen.
De BAM ploeg heeft de hele wedstrijd bij de heren gedomineerd en maakte het heel sterk af. Adformatie was druk in de weer om Ralf Zwitser te steunen om zijn jump van de kopgroep naar het peloton te volbrengen, wat uiteindelijk net niet lukte. TNT heeft verschrikkelijk hard gewerkt in de kopgroep om uit de greep van het peloton te blijven, maar wat net niet is gelukt.


Ploegenpunten
1 BAM 5
2 Adformatie 4
3 TNT 3

Ploegenpunten
1 DSB 5
2 Landjuweel 4
3 Groenehartsport 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren