Schaatspeloton.nl - Nieuws - Super Prestige niet in gevaar

Super Prestige niet in gevaar

geplaatst maandag 1 december 2008 om 14:21:14 op Schaatspeloton.nl

In tegenstelling tot berichten vanaf eind vorige week de ronde deden gaan de Super Prestige wedstrijden op FlevOnice gewoon door. Na een bericht donderdag in onder andere de Telegraaf en Sportweek was dit onduidelijk geworden. De evenementen zouden door financiële problemen aan een zijden draadje hangen. Dit probleem is nu van de baan zodat 17 december het evenement kan beginnen.

Organisator Gert Ruitenberg meldt tegenover De Telegraaf: "Ik heb met een aantal betrokkenen nog eens om de tafel gezeten. Onder anderen met Jan Maarten Heideman en Henk Ketelaar van Dormees. Samen zijn we er toch uit gekomen. We moeten de toekomst waarborgen. Vorig jaar kon het evenement geen doorgang vinden, omdat de baan qua veiligheid was afgekeurd door de schaatsbond. Nu zou een luttel bedrag in de weg staan. Alle partijen hebben gezegd, dat ze eventueel wat water bij de wijn zouden doen".

De berichten die sinds eind vorige week dus de ronden deden dat de Super Prestige vanwege financiële problemen niet door zouden kunnen gaan, blijken een storm in een glas water te zijn geweest. Woensdag 17 december staat vanaf 12:30 uur de eerste Super Prestige wedstrijden in Biddinghuizen op het programma.