Schaatspeloton.nl - Nieuws - Groningse titels voor Hermen van der Wal en opnieuw Daniëlle Bekkering

Groningse titels voor Hermen van der Wal en opnieuw Daniëlle Bekkering

geplaatst woensdag 26 november 2008 om 23:46:53 op Schaatspeloton.nl

Woensdagavond hebben op ijsbaan Kardinge Hermen van der Wal (Kooyenga Groep), Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) en Egbert Post de Groningse titels marathonschaatsen gepakt bij respectievelijk de Heren, Dames en Masters. Voor Daniëlle Bekkering betekende dit opnieuw prolongatie van haar Groningse titel. Het Gewest Groningen was na dat van Zuid-Holland het tweede gewest dat de gewestelijke titels verdeelde.

Als enige Top Divisierijder lag de druk van de Groningse titelstrijd bij de Heren op de schouders van Hermen van der Wal (Kooyenga Groep). De Urker, die op een Gronings licentienummer rijdt, wist ook de titel binnen te slepen. Na 75 ronden wedstrijd was Van der Wal het sterkst van een zesmanskopgroep met verder daarin nog vijf Eerste Divisierijders. De zilveren medaille ging in Groningen naar Tom Jelte Slagter (Clafis Engineering/JB Besturingstechniek), brons was er voor Wessel van Loon (Schaatsploeg Noord Nederland). Op plaats acht was de leider in de Noord-Oost Competitie, Jaap Ketelaar (Clafis Engineering/JB Besturingstechniek), de beste C-rijder.

Bij de Dames is de Groningse marathonschaatstitel de laatste jaren synoniem aan Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen). De Nederlands Kampioene uit Den Ham prolongeerde ook nu opnieuw de gewestelijke titel. Na 40 ronden wedstrijd moest achter Bekkering Mischa Top (Landjuweel) genoegen nemen met de zilveren medaille. Regionaal rijdster Astrid Schuitema eindigde op plek drie voor de landelijke rijdsters Britt Tjalma en Jolanda Langeland (Steenbergen Fietsen) en verdiende zo de bronzen medaille.

Egbert Post verdiende bij de Masters de Groningse titel. De 50-jarige Post verwees na 60 ronden de 47-jarige Eerste Divisierijder Koeno Mulder, die bij het Gewestelijke Kampioenschap op Masterniveau uitkomt, naar de tweede plek. De bronzen medaille was in dit geval voor Sjouke Hellinga.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren
Uitslag Masters