Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lissenberg/Polmans winnen Waterman Trofee

Lissenberg/Polmans winnen Waterman Trofee

geplaatst maandag 24 november 2008 om 08:12:18 op Schaatspeloton.nl

Yoeri Lissenberg en Roy Polmans (beiden Foekens) hebben in Amsterdam de 34e editie van de Nico Waterman Trofee gewonnen. Deze jaarlijkse wedstrijd voor koppels over meerdere onderdelen werd op een besneeuwde Jaap Edenbaan zondagavond met de afsluitende finale beslist. De broers Andrès en Charley Landman (BAM Schaatsteam/Foekens) en het koppel Jasper van Tol en Rick van Leersum (beiden Goesting.nl Schaatsteam) eindigde als tweede en derde.

De Nico Waterman Trofee is een jaarlijkse wedstrijd waarin koppels een omnium van drie wedstrijden verrijden. De avond begint met een afvalwedstrijd waarin elk duo een deelnemer heeft, gevolgd door verschillende puntenkoersen waarin de andere helft van het duo in actie komt. De beste teams komen daarna in een finale met een koppelkoers in actie waar de winnaar in wordt bepaald.

Aan het eind van de avond waren het Yoeri Lissenberg en Roy Polmans die deze finale als eerste over de meet kwamen. Zij klopte daarmee de koppel Andrès Landman/Charley Landman en Jasper van Tol/Rick van Leersum. Daarmee werd het podium in Amsterdam volledig bevolkt door Top Divisierijders. De landelijke Eerste Divisierijders Luis Veen en Tonny van Vliet (beiden Viks Parket) eindigde op de vierde plek net naast het podium. De landelijk rijdende Dame Marianne van Leeuwen (Choose 2 Achieve) eindigde met de Master Jan Hubert in de finale op plek tien.

Bekijk ook:

Uitslag Nico Waterman Trofee