Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jaap Smit beloond voor de aanval

Jaap Smit beloond voor de aanval

geplaatst zondag 23 november 2008 om 15:07:03 op Schaatspeloton.nl

De aanvallers Jaap Smit (mi.), Koos Kortekaas (li.) en Arjen Becker (re.) werden door de jury van de Dick van Gangelen Trofee beloond met respectievelijk 5, 4 en 3 punten.

De aanvallers Jaap Smit (mi.), Koos Kortekaas (li.) en Arjen Becker (re.) werden door de jury van de Dick van Gangelen Trofee beloond met respectievelijk 5, 4 en 3 punten. (bron: Schaatspeloton.nl)

De jury voor de Dick van Gangelen Trofee heeft na de wedstrijd in Amsterdam Jaap Smit (BCT Schaatsteam) en Sandra ’t Hart (Landjuweel) uitgeroepen tot rijders van de dag. Beiden kregen van de jury 5 punten voor deze seizoensprijs. Ralf Zwitser (Adformatie) en Maria Sterk (DSB Bank) blijven dit klassement voor marathonschaatser van het jaar leiden.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Rien de Roon en Bert Verduin

HEREN:
In een niet al te opwindende wedstrijd staken drie smaakmakers met kop en schouders boven alle anderen uit. Jaap Smit, Koos Kortekaas en Arjen Becker. Zij deden een gewaagde poging te ontsnappen, maar werden uiteindelijk toch weer ingerekend. Jaap Smit was degene met de meeste adem, die het langste weg bleef. Het drietal verdiende de jurypunten, zoals ook Willem Hut, de altijd imponerende superknecht van BAM en Martijn Kromkamp, de enige die in de finale nog durfde aan te vallen en zich niet zoals de anderen, als een mak schaap naar de slachtbank liet leiden.

Jurypunten
1 Jaap Smit 5
2 Koos Kortekaas 4
3 Arjen Becker 3
4 Willem Hut 2
5 Martijn Kromkamp 1

Podiumpunten
1 Karlo Timmerman 3
2 Arjan Stroetinga 2
3 Bob de Vries 1

DAMES:
In een wedstrijd die werd gekenmerkt door veel, maar gelukkig geen ernstige, valpartijen, gooiden Sandra 't Hart en Janneke Ensing voortdurend de knuppel in het hoenderhok en waren daarmee het meest actief in het peloton van de dames. Carla Ziellman kwam op het lijstje van de jury terecht door de indrukwekkende manier waarop ze in de finale naar de kopgroep van vijf toe reed. Janneke Ensing plaatste in die finale een splijtende demarrage. In de kopgroep liet Cindy van den Berg zich opnieuw goed zien.

Jurypunten
1 Sandra 't Hart 5
2 Erna Kijk in de Vegte 4
3 Carla Zielman 3
4 Janneke Ensing 2
5 Cindy van den Berg 1

Podiumpunten
1 Janneke Ensing 3
2 Carla Zielman 2
3 Mariska Huisman 1

PLOEGEN:
Bij de heren was het opnieuw het tactisch consequent en sterk rijdende team van BAM dat onmiskenbaar de regie in het peloton voert. Adformatie deed als ploeg heel goed werk door de positie van (inmiddels niet meer) goudenpak-drager Douwe de Vries te beschermen .Renault als frisse jonge ploeg, doet in het geweld heel goed mee. Sandra 't Hart en Erna Kijk in de Vegte haalden als de motor van Landjuweel de punten voor die ploeg binnen. Voor Frisia deden dat vooral Janneke Ensing en de ervaren Daniëlle Bekkering, zoals de Noordhollandse tandem Bakker/Huisman voor Viks.

Jurypunten Herenploegen
1 BAM 5
2 Adformatie 4
3 Renault 3

Jurypunten Damesploegen
1 Landjuweel 5
2 Frisia 4
3 Viks 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren