Schaatspeloton.nl - Nieuws - Angenent en Ravestein Zuid-Hollands Kampioen

Angenent en Ravestein Zuid-Hollands Kampioen

geplaatst maandag 17 november 2008 om 14:52:40 op Schaatspeloton.nl

In Den Haag hebben Henk Angenent (TNT Express), Jane Ravestein en Arjan Bakker de titels van het KNSB Gewest Zuid-Holland behaald. Henk Angenent was na 75 ronden te snel voor medevluchter Jaap Smit (BCT Schaatsteam) die het zilver pakte, brons was er voor Johan Bakker (Groenehartsport.nl). De Zuid-Hollandse kampioenschappen waren de eerste gewestelijke titelstrijd in Nederland.

Het waren maar kleine pelotons die in Den Haag meededen in de titelstrijd. Bij de Heren slaagden Top Divisierijders Henk Angenent en Jaap Smit erin om 4 ronden voorsprong te pakken. Zij konden dus strijden om de mooiste prijzen. Achter het Top Divisietweetal vormde Eerste Divisierijders Johan Bakker en Johan Elstgeest (Groenehartsport.nl) de tweede groep met een voorsprong van 3 ronden. Bakker won de sprint van zijn ploeggenoot en verdiende zo het brons. Vervolgens was in de finale Henk Angenent te sterk voor Jaap Smit en kon zo de zege bloemen ophalen.

Bij de Dames was maar een landelijke dame aanwezig. Tessa Witteman (Witteman tuinen/Groenrijk) eindigde in het Zuid-Hollandse kampioenschap echter pas als achtste. De echte prijzen werden in het damespeloton verdeeld tussen rijders die uitkomen in het 6-Banentoernooi. Jane Ravestein was hierbij uiteindelijk de sterkste. De Haagse verwees na 30 ronden Erna Hilgersom naar de tweede plek, de Leidse Tessa Steenkamp was goed voor brons.

Bij de Masters ging wederom een titel naar Arjan Bakker. De regerend Nederlands kampioen nam zondag ook uit de Haagse Uithof de Zuid-Hollandse titel mee naar huis. Hij deed dit met een ronde voorsprong op Paul Robijn die de zilveren plak kreeg omgehangen. Brons was er voor Peter Rijnsburger die in de strijd van een achtervolgend groepje onder andere Wim de Wit te snel af was.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag Heren