Schaatspeloton.nl - Nieuws - Punten Dick van Gangelen Trofee voor Joost Juffermans en Gretha Smit

Punten Dick van Gangelen Trofee voor Joost Juffermans en Gretha Smit

geplaatst zondag 16 november 2008 om 00:54:08 op Schaatspeloton.nl

De jury voor de Dick van Gangelen Trofee heeft tijdens de derde Essent Cupwedstrijd in Eindhoven de meeste punten gegeven aan Joost Juffermans (TNT Express) en Gretha Smit (Hofmeier financiële detachering). Leider Ralf Zwitser (Adformatie) scoorde in Eindhoven voor de eerste maal niet en ook leidster Maria Sterk (DSB Bank) scoorde weinig. Toch blijven beide rijders het klassement leiden.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Arnold Stam en Pieter Millenaar

HEREN:
Voor de jury was Joost Juffermans zonder enige twijfel de man van de wedstrijd. Hij was vanaf het begin de hele wedstrijd door actief, nam initiatieven en bepaalde in belangrijke mate het verloop van de koers. Ook in de finale speelde hij nog een opvallende rol. Behalve Joost Juffermans maakte ook Jouke Hoogeveen een voortreffelijke indruk, vandaar dat hij vier punten kreeg. Ook de zeer actieve Ingmar Berga verdiende punten, net als Kurt Wubben en Arjen Becker.

Jurypunten
1 Joost Juffermans 5
2 Jouke Hoogeveen 4
3 Ingmar Berga 3
4 Kurt Wubben 2
5 Arjen Becker 1

Podiumpunten
1 Arjan Stroetinga 3
2 Cees Juffermans 2
3 Jan Maarten Heideman 1

DAMES:
Door de hele wedstrijd heen was Gretha Smit de meest aanvallende en meest actieve rijdster. Zij en Sandra het Hart waren eigenlijk de enige dames die er echt in slaagden om van de wat matte koers in Eindhoven toch nog een wedstrijd te maken. Sandra 't Hart viel zelf veel aan, maar lette ook goed op de organisatie om in de finale haar teamgenote Chris Witty goed naar de sprint te brengen. Ook Janneke Ensing toonde veel initiatief, zoals ook Cindy van den Berg en Marleen Elstgeest zich goed lieten zien.

Jurypunten
1 Gretha Smit 5
2 Sandra 't Hart 4
3 Janneke Ensing 3
4 Cindy van den Berg 2
5 Marleen Elstgeest 1

Podiumpunten
1 Mariska Huisman 3
2 Chris Witty 2
3 Maria Sterk 1

PLOEGEN:
Bij de dames is in de organisatie van het peloton goed te merken dat de DSB-ploeg na het vertrek van Elma de Vries naar de langebaan, de regie niet meer heeft. Daar is het nu vooral Landjuweel dat de dienst uitmaakt. Viks en Frisia lieten zich als ploegen ook heel goed zien.
TNT stak er deze keer bij de herenteams nadrukkelijk bovenuit, hoewel ook de organisatie van BAM weer zo goed in elkaar stak, dat ook daar punten voor gegeven werden. Indrukwekkend was hoe René Ruitenberg in zijn eentje zijn hele Safan-ploeg op sleeptouw nam en met groot machtsvertoon een geweldig gat naar de kopgroep overbrugde.

Jurypunten Heren
1 TNT 5
2 BAM 4
3 Safan 3

Jurypunten Dames
1 Landjuweel 5
2 Viks 4
3 Frisia 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren