Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sterk neemt leiding in Dick van Gangelen Trofee

Sterk neemt leiding in Dick van Gangelen Trofee

geplaatst zondag 9 november 2008 om 15:10:56 op Schaatspeloton.nl

Met het binnenhalen van de 5 jurypunten heeft Maria Sterk in de tweede Essent Cupwedstrijd in Assen goede zaken gedaan voor de Dick van Gangelen Trofee. De rijdster van DSB Bank neemt de leiding in de prijs voor Marathonschaatsster van het Jaar over van haar afwezige ploeggenote Elma de Vries. Bij de Heren werd Ralf Zwitser (Adformatie) opnieuw vol beloond en verstevigde zijn leiding.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Sandra Zwolle en Lex Cazemier

HEREN:
Ralf Zwitser was in de tweede wedstrijd om de Essent Cup wederom de man van de wedstrijd. Hij is bezig met een verschrikkelijk sterk seizoen. Aanvallen is zijn credo. Zijn kopman Douwe de Vries kon vanavond de nieuwe leider worden mede door het controlerend werk van Ralf de finale. De laatste 20 ronden, na het afsprinten van het peloton , waren boeiend vooral door de vluchtpoging van Rob Hadders. Een ontsnapping die het net niet haalde. De nieuwe klassementsaanvoerder Douwe de Vries was de hele avond scherp in de premiesprints en in de finale. Mede door het sleurwerk van Gary Hekman kon zijn ploeggenoot Sjoerd Huisman de eindsprint winnen na 100 ronden. Douwe Bierma maakte tijdens de wedstrijd aanvallend indruk.

Jurypunten
1 Ralf Zwitser 5
2 Rob Hadders 4
3 Douwe de Vries 3
4 Gary Hekman 2
5 Douwe Bierma 1

Podiumpunten
1 Sjoerd Huisman 3
2 Ingmar Berga 2
3 Cees Juffermans 1

DAMES:
Met de afwezigheid van één van de favorieten Elma de Vries waren en kansen voor andere dames. Maria Sterk was het nadrukkelijk aanwezig in de wedstrijd en zat veel van voren. Ook in de tussentijdse puntensprints deed ze fanatiek mee. Erna Kijk in de Vegte, Sandra 't Hart, Janneke Ensing en Yvonne Spigt deden afzonderlijk een aantal pogingen tot ontsnappingen welke uiteindelijk niet in een voorsprong resulteerden. Met nog 15 ronden te gaan moest er gesprint worden om in de finale mee te mogen rijden. De overgebleven 20 dames reden, met nog een ontsnapping van Janneke Ensing en van Yvonne Spigt, in een massasprint naar de finish. De eindsprint werd uiteindelijk verrassend maar overtuigend gewonnen door Carla Zielman.

Jurypunten
1 Maria Sterk 5
2 Erna Kijk in de Vegte 4
3 Sandra ‘t Hart 3
4 Janneke Ensing 2
5 Yvonne Spigt 1

Podiumpunten
1 Carla Zielman 3
2 Chris Witty 2
3 Maria Sterk 1

PLOEGEN:
Adformatie maakte als ploeg een ijzersterke indruk, zowel in de aanval als het controleren van de wedstrijd. Dit werd beloond met het gouden pak voor Douwe de Vries. Nefit heeft met meerdere sprinters verschillende mogelijkheden om punten te pakken, vooral door het sleurwerk van Gary Hekman kon het worden afgemaakt. Safan maakt indruk door als ploeg de sprint aan te gaan. Een eervolle vermelding verdient Schuurman schoenen, helaas stonden ze aan het eind van wedstrijd met lege handen.
Bij de teams van de dames werd in Assen goed samengewerkt. Frisia probeerde tactische manoeuvres om Daniëlle Bekkering naar voren te krijgen en andere kanshebbers hierin dwars te zitten. Landjuweel deed verwoede pogingen Chris Witty naar de eindstreep te brengen. Chris Witty reed de wedstrijd niet sterk en was alleen met de spurts voorin te vinden. Dankzij haar team heeft ze een goed eindresultaat weten te behalen. Van der Wiel heeft een aantal keren geprobeerd een actie op te zetten maar uiteindelijk kwam dit niet tot resultaat. Voor al hun inzet en activiteiten toch een punt voor de Dick van Gangelen Trofee.

Jurypunten Heren
1 Adformatie 5 pnt
2 Nefit 4
3 Safan 3

Jurypunten Dames
1 Frisia 5 pnt
2 Landjuweel 4
3 Van der Wiel 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren