Schaatspeloton.nl - Nieuws - Polen begint seizoen met marathon

Polen begint seizoen met marathon

geplaatst dinsdag 4 november 2008 om 09:40:42 op Schaatspeloton.nl

Vorige week woensdag is in de Poolse hoofdstad Warschau een marathon voor heren en dames verreden. Nadat verleden seizoen de Poolse schaatsbond PZLS voor de eerste maal een schaatsmarathon had georganiseerd kwam dit evenement nu weer terug op de kalender als opening van het Poolse seizoen. In Warschau was het Lukasz Górski bij de Heren en Magdalena Golebiewska bij de Dames die de zege behaalden.

Lukasz Górski was bij de Heren verreweg het sterkste en finishte met bijna een ronde voorsprong op de nummer twee als eerste na 40 ronden wedstrijd. Op de tweede plek eindigde Daniel Gwadera, Artur Nogal was goed voor de derde plaats. Zowel Gwadera als Nogal eindigde vorig seizoen op dezelfde plaats, Górski deed voor de eerste maal aan de marathon mee.
Bij de Dames ging de zege naar Magdalena Golebiewska, die vorig seizoen als tweede in de Poolse marathon eindigde. Golebiewska kon in de eindsprint Aleksandra Goss op plek twee en Kamila Danaj op de derde plek met klein verschil kloppen.

Later dit seizoen zal de Poolse schaatsbond nogmaals een marathon organiseren. Op 9 maart zal het seizoen worden afgesloten met een marathon, wederom in Warschau.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren