Schaatspeloton.nl - Nieuws - Maximale DvG-punten voor Erna Kijk in de Vegte

Maximale DvG-punten voor Erna Kijk in de Vegte

geplaatst zondag 2 november 2008 om 14:22:34 op Schaatspeloton.nl

Erna Kijk in de Vegte (Landjuweel) en opnieuw Ralf Zwitser(Adformatie) hebben in Amsterdam de vijf jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee in de wacht gesleept. Kijk in de Vegte, die door haar overwinning op de Jaap Edenbaan ook de drie bonus podiumpunten opstreek, klimt naar de vijfde plek in het klassement. Ralf Zwitser en Elma de Vries (DSB Bank) blijven het klassement leiden.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Jolanda Grimbergen en Rien de Roon

HEREN:
De ouverture van de Essent Cup was een tamelijke lastige wedstrijd om te jureren, omdat er eigenlijk sprake was van twee verschillende wedstrijden binnen één marathon. In de eerste fase een kopgroep van zes man, onder wie Kurt Wubben, Ralf Zwitser en stayer Jan van Oosterom, die zestig ronden op kop bleven, maar uiteindelijk niet in de finale van de wedstrijd kwamen. Een tenslotte de finale-groep van twintig , die werd gedomineerd door de DSB-rijders, waarbij Jan Maarten Heideman met de winst ging strijken. De eerste groep van zes maakte toch eigenlijk de wedstrijd, vandaar dat de punten opnieuw naar Ralf Zwitser gingen.

Jurypunten
1 Ralf Zwitser 5
2 Kurt Wubben 4
3 Jan Maarten Heideman 3
4 Jan van Oosterom 2
5 Martijn Kromkamp 1

Podiumpunten
1 Jan Maarten Heideman 3
2 Cédric Michaud 2
3 Bob de Vries 1

DAMES:
Ook bij de dames de eerste wedstrijd van het seizoen volgens het nieuwe format met de tussensprints. Erna Kijk in de Vegte, die acht ronden voor het einde uit de laatste groep van twintig rijdsters in haar eentje wegreed en weg blééf, kreeg het maximale aantal DVG-punten, gevolgd door Mariska Huisman die de hele wedstrijd zeer actief was. Ook punten voor Marleen Elstgeest, die twee keer in de finale poogde weg te komen, en voor Maria Sterk en Yolanda Spruit.

Jurypunten
1 Erna Kijk in de Vegte 5
2 Mariska Huisman 4
3 Marleen Elstgeest 3
4 Maria Sterk 2
5 Yolanda Spruit 1

Podiumpunten
1 Erna Kijk in de Vegte 3
2 Chris Witty 2
3 Carla Zielman 1

PLOEGEN:
Bij de heren waren de punten voor het team van DSB, dat met de meeste mensen in de kopgroep zat en tenslotte ook Jan Maarten Heideman als overwinnaar naar de streep bracht. De rijders van team De Smelt scoorden punten omdat ze heel actief in de eerste kopgroep meezaten en prima afstopwerk verrichten. BAM verdiende punten omdat ze met de diesels Bertjan van der Veen en Willem Hut heel\ ooi de aansluiting naar de kopgroep maakten.
Of het nu door de afwezigheid van Elma de Vries kwam, de dames van DSB vielen als ploeg deze keer niet in de DVG-punten. Die gingen vooral naar het team van Landjuweel, dat de hele wedstrijd actief was, zoals ook de leuke ploeg van Groene Hart veel initiatief nam. Cakyline kreeg het laatste punt omdat er als team goed en hard gewerkt werd.

Jury-uitslag PLOEGEN HEREN
1 DSB 5 pnt
2 Team Care Group De Smelt 4
3 BAM 3

Jury-uitslag PLOEGEN DAMES
1 Landjuweel 5 pnt
2 Groene Hart 4
3 Cakyline 3