Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-jury schrijft opnieuw Ralf Zwitser op

DvG-jury schrijft opnieuw Ralf Zwitser op

geplaatst woensdag 29 oktober 2008 om 22:54:09 op Schaatspeloton.nl

Het lijkt bijna een standaard routine te worden bij de jury van de Dick van Gangelen Trofee. Ook in Eindhoven kreeg Ralf Zwitser (Adformatie) de maximale vijf punten van juryleden Arnold Stam en Pieter Millenaar. Dit was voor Ralf Zwitser de zesde maal dit seizoen. De volle vijf punten gingen pas twee maal aan de Katwijker voorbij die dan ook stevig aan de leiding staat.

JURYRAPPORTEN
Juryleden: Arnold Stam en Pieter Millenaar

HEREN:
Ralf Zwitser blijft imponeren voor de wijze waarop hij steeds weer in de koers probeert de wedstrijd te maken. Zo was het opnieuw in Eindhoven, waar ook Jan van Loon vooral in het begin een aantal keren goed probeerde weg te komen, maar de gaandeweg de wedstrijd toch wat wegzakte. Kurt Wubben reed vooral in de samenwerking met zijn ploeggenoten Joost Juffermans en Lars Hoogenboom een sterke koers. Dat gold evenzeer voor Bert van Buren en de altijd buffelende Willem Hut, in een controlerende rol voor BAM.

Jurypunten
1 Ralf Zwitser 5
2 Jan van loon 4
3 Kurt Wubben 3
4 Bert van Buren 2
5 Willem Hut 1

Podiumpunten
1 Bob de Vries 3
2 Arjan Stroetinga 2
3 Karlo Timmerman 1

DAMES:
In een tamelijke gezapige wedstrijd kwamen uiteindelijk de dames van DSB toch weer als de besten uit de bus. Met name het goede samenspel tussen Maria Sterk en Elma de Vries was voor de jury voldoende aanleiding om hen op de eerste twee plaatsen te zetten, waarbij Maria een net wat betere indruk maakte. Erna Kijk in de Vegte deed goed werk voor de ploeg, die Chris Witty goed naar de streep bracht. Ook Kitty Meeth reed opnieuw sterk en Yvonne Spigt werd beloond voor haar goede rijden in het begin van de koers.

Jurypunten
1 Maria Sterk 5
2 Elma de Vries 4
3 Erna Kijk in de Vegte 3
4 Kitty Meeth 2
5 Yvonne Spigt 1

Podiumpunten
1 Elma de Vries 3
2 Chris Witty 2
3 Mariska Huisman 1

PLOEGEN:
Bij de dames was de waardering van de ploegen een directe afspiegeling van het individuele klassement. Maria Sterk en Elma de Vries reden tactisch sterk en ook Kitty Meeth deed daarbij voor de teamprestatie een duit in het zakje. Het goede ploegenspel van Landjuweel om Chris Witty in de finale te lanceren werd beloond en ook de dames van Foekens, met name Yvonne Spigt en Kimberly Muusse, verdienden lof.
Ralf Zwitser en Bert van Buren verdienden niet alleen punten voor zichzelf, maar ook voor het sterke team van Adformatie. Ook de mannen van TNT deden nadrukkelijk hun best om iets van de wedstrijd te maken. En de controlerende Willem Hut was de exponent van het tactische rijden van BAM, dat volgens plan Bob de Vries en Stroetinga opnieuw met succes naar de streep bracht.

Jury-uitslag PLOEGEN HEREN
1 Adformatie 5 pnt
2 TNT 4
3 BAM 3

Jury-uitslag PLOEGEN DAMES
1 DSB 5 pnt
2 Landjuweel 4
3 Foekens 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren