Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-jury beloont Casper Helling en Yvonne Spigt

DvG-jury beloont Casper Helling en Yvonne Spigt

geplaatst woensdag 30 januari 2008 om 19:54:11 op Schaatspeloton.nl

Bij de Open Nederlandse Kampioenschappen op natuurijs zijn de uittredende kampioen Casper Helling (Safan/Sportuitslag) en de nieuwe kampioene Yvonne Spigt (Foekens) door de jury van de Dick van Gangelen Trofee beloond met de meeste punten. Op de Weissensee waren voor deze prijs dubbele punten te verdienen. Bob en Elma de Vries blijven aan de leiding van het klassement staan.

Weissensee, Juryleden: Rick van der Hoorn en Pieter Millenaar

Heren
In deze allesbehalve saaie wedstrijd ging iedereen toch vooral voor eigen kansen en legden de rijders een grote mate van gretigheid aan de dag. Er werd maar heel weinig ruimte weggegeven en als er dan al kleine demarrages ontstonden haastte men zich om zo snel mogelijk de gaten dicht te rijden. Geen wonder dus dat pas in de laatste fase van de koers het spel echt op de wagen kwam. Casper Helling en Jan van Oosterom lieten zich heel nadrukkelijk zien en ook Tristan Loy viel op door strijdlust en lef. Dat gold ook voor Arjan Becker en zeker voor Bob de Vries, die de wedstrijd aan het slot wel extra hard maakte maar daarmee zijn teamgenoot Arjan Stroetinga toch meer een dienst bewees dan zichzelf.

Punten:
10 pnt: Casper Helling
8 pnt: Jan van Oosterom
6 pnt: Tristan Loy
4 pnt: Arjan Becker
2 pnt: Bob de Vries

+ extra punten PODIUM:
6 pnt: Arjan Stroetinga
4 pnt: Sjoerd Huisman
2 pnt: René Ruitenberg

Dames
In alle opzichten was hier Yvonne Spigt toch wel dé rijdster van de wedstrijd. Ze verzette veel werk en toonde op de juiste momenten initiatief en durf. Vandaar dat zij ook aanspraak kon maken op het maximale aantal jurypunten. Ook in deze koers liet Karin Maarse zich weer van heer sterkste kant zien. Ze reed heel aanvallend, was overal bij en aarzelde niet zelf initiatieven te nemen. Zelfs nadat ze was gevallen knokte ze zich weer prima terug. Ook Cindy van den Berg deed veel werk en in wat mindere mate Mireille Reitsma. Jaike Graaf tenslotte viel op omdat ze eigenlijk al vanaf het begin overal bij zat of zorgde dat ze er bij kwám. Jammer dat ze nog snelheid tekort komt om potten te kunnen breken.

Punten:
10 pnt: Yvonne Spigt
8 pnt: Karin Maarse
6 pnt: Cindy van den Berg
4 pnt: Mireille Reitsma
2 pnt: Jaike de Graaf

+ extra punten PODIUM:
6 pnt: Yvonne Spigt
4 pnt: Mireille Reitsma
2 pnt: Iris Prinsen

Ploegen
Vooral ook door toedoen van Casper Helling en Jan van Oosterom maakte de ploeg van Safan in deze wedstrijd een heel sterke indruk. De mannen waren heel actief en controleerden goed.Veel activiteit ook bij het team van Beelen, waar met name Martijn Kromkamp veel werk verzette en gretig was in de aanval. Bij de dames vielen vooral de ploegen van Foekens en Van der Wiel op door strijdlust en inzet. Het waren vooral de gezamenlijke individuele prestaties die beloond werden, want van echte ploegentactiek was nauwelijks sprake. Behalve dan misschien bij DSB, waar kundig werd afgestopt toen Karin Maarse met de kopgroep mee was.

Heren:
10 pnt: Safan/Sportuitslag
8 pnt: Beelen Sloopwerken
6 pnt: Time Out Sport/Vrieling

Dames:
10 pnt: Foekens
8 pnt: Van der Wiel
6 pnt: DSB Bank

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren