Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ralf Zwitser loopt sterk uit in Dick van Gangelentrofee

Ralf Zwitser loopt sterk uit in Dick van Gangelentrofee

geplaatst donderdag 16 oktober 2008 om 07:01:49 op Schaatspeloton.nl

In Assen heeft Ralf Zwitser (Adformatie) zeer goede zaken gedaan voor de Dick van Gangelentrofee. De aanvaller was naast 5 punten van de jury door zijn tweede plaats ook goed voor 2 bonuspunten. Hierdoor staat Zwitser nu 10 punten voor op Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) die tweede staat. Bij de Dames staat Maria Sterk (DSB Bank) ook na Assen nog aan de leiding.

JURYRAPPORTEN (Juryleden: Lex Cazemier en Sandra Zwolle)


HEREN:
Na 5 ronden ontstaat er een kopgroep van 13 rijders waarin 13 ploegen vertegenwoordigd waren. Daardoor kregen de koplopers ruimte van het peloton. In de kopgroep waren Youri Lissenberg en Ralf Zwitser de gangmakers. Deze groep kreeg 200 meter voorsprong van het peloton. Het peloton viel uiteen in 2 stukken. Na 30 ronden vonden de eerste 3 koplopers, Youri Lissenberg, Ralf Zwitser samen met de later winnaar Ingmar Berga met een sterke jump aansluiting met het peloton. De overige leden van de kopgroep vielen weer terug in de grote de groep. Opvallend was het vele werk van Willem Hut om een ontsnapping te forceren. Martijn van Es en Koos Kortekaas doen halverwege de wedstrijd nog een serieuze poging tot een ontsnapping maar worden na 8 ronden weer ingelopen door het peloton. In de finale konden Ralf Zwitser en Youri Lissenberg de betere sprinter Ingmar Berga niet meer verassen.

Jurypunten:
1 Ralf Zwitser 5
2 Youri Lissenberg 4
3 Willem Hut 3
4 Martijn van Es 2
5 Koos Kortekaas 1

Podiumpunten:
1 Ingmar Berga 3
2 Ralf Zwitser 2
3 Youri Lissenberg 1

DAMES:
Op het aangeslagen ijs van Assen begonnen de dames op de mistige ijsbaan de Smelt aan hun 4e marathon van de KNSB Cup. Snel na de loze ronde waren er al een aantal valpartijen. Gelukkig konden meeste rijdsters weer aansluiting vinden. De snelheid werd niet erg snel opgevoerd maar dit was ook te wijten aan de zware ijsomstandigheden. Met nog 46 ronden te gaan reed Maria Sterk ruim 10 ronden solo waarna ze werd ingehaald na een premiesprint. Halverwege de wedstrijd begonnen er door speldenprikken breuken in het peloton te onstaan. En bij nog 19 ronden te gaan was er opnieuw een ontsnapping. Dit maal gaat reedt Carla Zielman weg en Elma de Vries volgde haar. Ondanks het op snelheid houden van het peloton door Cindy van den Berg bleven de dames door hun goede samenwerking tot de meet vooruit. Elma won uiteindelijk de eindsprint van Carla.Zielman.

Jurypunten:
1 Elma de vries 5
2 Carla Zielman 4
3 Maria Sterk 3
4 Cindy van den Berg 2
5 Daniƫlle Bekkering 1

Podiumpunten:
1 Elma de Vries 3
2 Carla Zielman 2
3 Mariska Huisman 1


PLOEGEN:
Door het zware ijs in Assen was er van ploegenspel bij de dames weinig te bekennen. DSB kon wel een aantal keren het peloton afstoppen bij ontsnappingen en Frisia probeerde meerdere malen gaten naar koplopers dicht te rijden. Hoolwerf kreeg 4 punten voor De Dick van Gangelen Trofee voor het werk van Carla Zielman. Zij reed verscheidene gaten dicht en uiteindelijk koerste ze bijna 20 ronden met Elma de Vries naar de meet.

Adformatie heeft gedurende de marathon de wedstrijd actief gecontroleerd om Ralf Zwitser zijn positie in de kopgroep te ondersteunen. Maarten Heideman heeft namens de DSB veel werk verricht door attent de hele wedstrijd voorin te rijden. In de finale van de wedstrijd maakte de BAM formatie nog indruk met hun treintje om Arjen Stroetinga en Bob de Vries naar de eindstreep te brengen voor de 4e en 5e plek achter de koplopers.

Jury-uitslag PLOEGEN HEREN
1 Adformatie 5 pnt
2 DSB 4
3 BAM 3


Jury-uitslag PLOEGEN DAMES
1 DSB 5 pnt
2 Hoolwerf 4
3 Frisia 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren