Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hulzebosch: Koekenbakkers bij KNSB

Hulzebosch: Koekenbakkers bij KNSB

geplaatst donderdag 9 oktober 2008 om 22:35:35 op Schaatspeloton.nl

De KNSB en haar jurykorps bij het marathonschaatsen hebben alle krediet van Nefit-manager Erik Hulzebosch verloren. De schaatsende zanger uit Loozen overweegt zelfs naar de tuchtcommissie te stappen. Aanleiding is dat zijn pupil Sjoerd Huisman, die woensdag in de tweede KNSB-marathon als vierde eindigde, gediskwalificeerd werd. Dit meldt persbureau ANP.

Huisman zou tijdens de pelotonsprint in Utrecht belager Karlo Timmerman (derde) hebben gehinderd. ,,Niemand heeft dat gezien. Op basis van een scheldkanonnade van Timmerman's ploegleider Jillert Anema aan het adres van de assistent-scheidsrechter werd Huisman uit de uitslag geschrapt. Zoiets kan natuurlijk niet. Het zijn een stelletje koekenbakkers daar bij de KNSB. Als de uitslag niet wordt herzien, gaan we de straf mogelijk juridisch aanvechten. Een andere mogelijkheid is dat ik mijn ploeg niet meer aan de KNSB-competitie laat deelnemen,'' aldus Hulzebosch.

Wim Verbree, die nog nooit eerder hoofdscheidsrechter was, zegt dat hij de regels goed heeft toegepast. ,,Ik heb niets gezien, maar ik ga af op de assistent-scheidsrechter. Een raar debuut is het wel,'' erkende Verbree tegenover het ANP.