Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ralf Zwitser en Maria Sterk rijders van de dag in Utrecht

Ralf Zwitser en Maria Sterk rijders van de dag in Utrecht

geplaatst donderdag 9 oktober 2008 om 22:11:23 op Schaatspeloton.nl

Volgens de jury van de Dick van Gangelentrofee waren Ralf Zwitser (Adformatie) en Maria Sterk (DSB Bank) woensdag in Utrecht de rijders van de dag. Beide rijders sleepte de maximale 5 jurypunten binnen. Na de eerste twee wedstrijden delen Ralf Zwitser en Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) de leiding in het klassement bij de Heren. Bij de Dames staat Maria Sterk met ruime voorsprong aan de leiding.

Juryleden: Ineke en Jan Kooiman

HEREN:
Een aantrekkelijke wedstrijd in een hoog tempo, waarin veel rijders zich goed lieten zien. Een hoofdrol was er echter weggelegd voor Ralf Zwitser, die vanaf het begin sterk in de aanval was. Samen met Jaap Smit leek hij al vroeg in de wedstrijd een ronde te pakken, maar die poging stierf in schoonheid toen de DSB-ploeg even het gas intrapte en een moordend tempo ontketende. Het goed geoliede treintje van DSB maakte in een spannende finale de koers bekwaam af en loodste Arjan Stroetinga opnieuw naar het hoogste podium. Michaud en Hoogenboom maakten indruk.

Jury
1 Ralf Zwitser 5pnt
2 Lars Hoogenboom 4
3 Cédric Michaud 3
4 Jaap Smit 2
5 Bert van Buuren 1

Podium
1 Arjan Stroetinga 3
2 Bob de Vries 2
3 Karlo Timmermans 1


DAMES:
Een levendige wedstrijd bij de dames, die werd opengebroken door Birgit Witte en Helen van Goozen, maar die uiteindelijk gedomineerd zou worden door het duo Maria Sterk en Carla Zielman. Op driekwart van de wedstrijd nam dit tweetal een ronde voorsprong op het peloton en dankzij het knappe afstopwerk van zowel de ploeg van DSB als Hoolwerf, het team van Carla Zielman, bleven beiden weg. In de finale was Carla Zielman echter volmaakt kansloos tegen de ijzersterke Maria Sterk. Zielman leek wel stil te staan toen Sterk moeiteloos bij haar wegreed en solo finishte.

Jury
1 Maria Sterk 5 pnt
2 Carla Zielman 4
3 Elma de Vries 3
4 Anniek ter Haar 2
5 Andrea Sikkema 1

Podium
1 Maria Sterk 3
2 Carla Zielman 2
3 Elma de Vries 1


PLOEGEN:
Bij de dames was het team van DSB opnieuw veruit het sterkste en koerste het meest intelligent. De DSB-vrouwen controleerden de wedstrijd volledig. De ploegen die op de tweede en derde stek eindigden vervulden toch eigenlijk niet meer dan een bijrol.
De heren van BAM staken er deze keer met kop en schouders bovenuit. Boeiend om te zien hoe goed het treintje van BAM onder leiding van Willem Hut op elkaar is ingespeeld en hoe moeiteloos bijna de overwinning wordt verzilverd.

PLOEGEN HEREN
1 BAM 5 pnt
2 Adformatie 4
3 TNT 3


PLOEGEN DAMES
1 DSB 5 pnt
2 Cakyline 4
3 Hoolwerf 3