Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stroetinga en Sterk ook winnaars in Utrecht

Stroetinga en Sterk ook winnaars in Utrecht

geplaatst woensdag 8 oktober 2008 om 20:39:44 op Schaatspeloton.nl

Arjan Stroetinga wint ook tweede wedstrijd KNSB Cup.

Arjan Stroetinga wint ook tweede wedstrijd KNSB Cup. (bron: Harm de Boer)

De tweede etappe van de KNSB Cup heeft in Utrecht dezelfde winnaars opgeleverd als de openingswedstrijd in Amsterdam. Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) won opnieuw in de massasprint, dit maal voor ploeggenoot Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en Karlo Timmerman (Equipe Renault Eco2). Maria Sterk (DSB Bank) toonde opnieuw in de finale haar overmacht bij de Dames.

Maria Sterk toont ook in Utrecht haar kracht
Twee vrouwen slaagden er in Utrecht in het peloton te dubbelen. Alleen Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken) kon klassementsleidster Maria Sterk (DSB Bank) in de vluchtpoging volgen. Het waren dus deze twee vrouwen die in de finale mochten gaan strijden om de dagzege. Nadat Elma de Vries (DSB Bank) de sprint van het peloton had gewonnen en zo de derde plek had opgeëist was ook de strijd om de dagoverwinning al beslecht. Maria Sterk kon wegrijden bij Carla Zielman en kon wederom met beide armen in de lucht over de eindstreep glijden.

Maria Sterk verstevigde met haar overwinning de leiding in het algemeen klassement. Ook het groen en wit verwisselde bij de dames niet van eigenares. Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) rijdt zaterdag in Den Haag in het groen, Yvonne Spigt (Foekens) zal dan opnieuw het wit dragen.

Zege naar Stroetinga, aanvaller opnieuw geen kans in Top Divisie
Ook Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) heeft in de domstad zijn leiding in het algemeen klassement verder verstevigd. De rijder uit Olderberkoop won opnieuw na 100 ronden de massasprint van het peloton. Ditmaal was Bob de Vries (BAM Schaatsteam) goed voor de tweede plaats. Karlo Timmerman uit de opleidingsploeg van BAM, Equipe Renault Eco2, maakte op de derde plaats het groen-oranje feestje compleet.

De massasprint was op de Vechtsebanen nodig om een winnaar bepalen nadat de aanvallende rijders opnieuw geen kans hadden om om de prijzen mee te strijden. Dit betekende niet dat de rijders het niet probeerde. Meerdere aanvallen werden gedaan maar het peloton controleerde duidelijk de aanvallen en liet het lijntje tussen de koplopers en het peloton niet te lang worden. Een aanval van Jaap Smit (BCT Schaatsteam) en Ralf Zwitser (Adformatie) leek nog het meest kansrijk maar slaagde ook niet. In de finale waren de treintjes van de ploegen met favorieten weer voorin het peloton te vinden om de massasprint voor te bereiden. Die sprint werd uiteindelijk gewonnen door de snelste man van dit moment. Rijdend in het Oranje kon Arjan Stroetinga juichend finishen.

Frederik Nauta wint in Eerste Divisie
Waar afgelopen zaterdag de Top Divisierijders de wedstrijd in de Eerste Divisie nog domineerden was in Utrecht het podium nu vooral aan Eerste Divisierijders. Twee van hen slaagde erin het peloton op een ronde te zetten. Frederik Nauta (Schaatsteam Bolsward) en Engbert de Vegt (GIBO-BEKA) mochten dan ook gaan uitmaken wie als eerste Eerste Divisie rijder dit seizoen een wedstrijd ging winnen. Aan de meet was het Frederik Nauta die de wedstrijd won. Engbert de Vegt eindigde als tweede. Klassementsleider Peter Nauta (Schaatsteam Bolsward) eindigde op de derde plek en behield zo de leiding.

Bekijk ook:

Uitslag Eerste Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Top Divisie