Schaatspeloton.nl - Nieuws - Contin en Meeth krijgen maximale jurypunten Dick van Gangelentrofee.

Contin en Meeth krijgen maximale jurypunten Dick van Gangelentrofee.

geplaatst zondag 5 oktober 2008 om 18:36:15 op Schaatspeloton.nl

Alexis Contin (Adformatie) en Kitty Meeth (DSB Bank) hebben van de Dick van Gangelentrofeejury de meeste punten gekregen tijdens de eerste etappen van de KNSB Cup gisteren in Amsterdam. Door haar overwinning en de, voor de Dick van Gangelentrofee, daar bij behorende 3 bonuspunten is Maria Sterk (DSB Bank) en niet haar ploeggenote Meeth de eerste leidster in de Dick van Gangelentrofee. Contin leidt bij de heren.

Juryleden: Sonja Koops-Groot en Bert Verduin

HEREN:

Bij de eerste wedstrijd is het altijd de vraag hoe de rijders de zomer zijn doorgekomen. Wellicht dat de strijd in Amsterdam daarom een voorzichtige start kende. Maar halverwege de koers kozen de rijders toch de aanval en was het vooral de Fransman Alexis Contin die in positieve zin verraste. Ook Joost Vink had duidelijk zin in het nieuwe seizoen en ging diverse keren in de aanval. Verder vielen Arjan Smit, Sandor Stuut en Ralf Zwitser op door met verschillende kopgroepen te proberen het peloton te ontvluchten. Dat het uiteindelijk toch weer op een massasprint uitdraaide met een niet verrassende maar wel sterke winnaar Arjan Stroetinga toonde aan dat er afgelopen zomer weinig is veranderd.

Jury:
5 pnt Alexis Contin
4 pnt: Joost Vink
3 pnt: Sandor Stuut
2 pnt: Arjan Smit
1 pnt: Ralf Zwitser

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Arjan Stroeting
2 pnt: Ingmar Berga
1 pnt: Sjoerd Huisman


DAMES:
In de stevige wind op de Jaap Edenbaan lieten de dames al vanaf de start een mooie wedstrijd zien met verscheidene ontsnappingen. Daniëlle Bekkering trok met onder anderen Birgit Witte direct in de aanval, maar kwam helaas ten val toen de beslissende slag viel. Die werd ingeleid door Kirry Meeth. Een kopgroep van 11 dames met een sterke Sandra 't Hart en nog een vergeefse uitlooppoging van Carla Zielman, pakte uiteindelijk een ronde op het peloton. Toen dat was afgesprint reed Maria Sterk knap weg, waarbij de overige tien het nakijken hadden of waagden de sprong niet. Maria Sterk won met overmacht, maar de meeste indruk op de jury maakte toch haar ploeggenote Kitty Meeth.

Jury:
5 pnt Kitty Meeth
4 pnt: Maria Sterk
3 pnt: Sandra ‘t Hart
2 pnt: Birgit Witte
1 pnt: Carla Zielman

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Maria Sterk
2 pnt: Elma de Vries
1 pnt: Mariska Huisman


PLOEGEN:
Zowel bij de dames als bij de heren waren de teams van DSB toch het meest dominant aanwezig. Zeker de dames van DSB bepalen in belangrijke mate het verloop van de wedstrijd. Sandra 't Hart en Erna Kijk in de Vegte maakten indruk met het team van Landjuweel. Daniëlle Bekkering en Janneke Ensing maakten het verschil met de ploeg van Frisia. Bij de mannen bleek Adformatie toch vooral door toedoen van Contin een sterke formatie. TNT maakte indruk door de overtuigend rijdende gebroeders, maar zeker ook met 'good old' Henk Angenent.

PLOEGEN HEREN / Jury:
5 pnt DSB
4 pnt: Adformatie
3 pnt: TNT


PLOEGEN DAMES / Jury:
5 pnt DSB
4 pnt: Landjuweel
3 pnt: Frisia

Bekijk ook:

Klassement Heren
Klassement Dames