Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ploeg van Vrije Universiteit klaar voor de winter

Ploeg van Vrije Universiteit klaar voor de winter

geplaatst vrijdag 3 oktober 2008 om 17:48:50 op Schaatspeloton.nl

De VU-ploeg staat vrijdag op hun thuisbaan in Amsterdam met een uitgebreide delegatie, van zowel heren als dames, aan de start van het seizoen.

De VU-ploeg staat vrijdag op hun thuisbaan in Amsterdam met een uitgebreide delegatie, van zowel heren als dames, aan de start van het seizoen.

De marathonschaatsploeg van de Vrije Universiteit Amsterdam begint morgen op hun thuis met een sterkere vertegenwoordiging dan ooit tevoren. Vier Eerste Divisieheren en vier dames zullen op het landelijk niveau de oranje-blauwe kleuren van de hoofdstedelijke universiteit vertegenwoordigen. Daarnaast zullen ook nog twee rijders in de kleuren van studentenschaatsvereniging SKITS, waaruit de VU-marathonploeg is ontstaan, aan de start verschijnen.

Bij de mannen zullen naast Pieter Overmars en Stan van den Berg de nieuw aangetrokken VU-studenten Tim Griffioen en Jeroen Oeben voor de VU Marathon Ploeg in de Eerste Divisie uitkomen. Daarnaast rijden de Tom Spaargaren en Cees Schep onder naam van SKITS op hetzelfde niveau. Bij de dames zullen zaterdag drie van de vier dames aan de start staan. Paula Mol, Anne Bult en kopvrouw Astrid de Graaf. Zinzi Mol is nog herstellende van een zware val tijdens het skeelerseizoen.

De dames en heren hebben al aardig wat ijsuren gemaakt tijdens het 5-daagse trainingskamp in Nijmegen. Dit onderleiding van trainer Richard Louman die dit jaar bij de ploeg betrokken zal zijn als trainer/coach. Komend jaar zal er iedere vrijdag op de Jaap Eden getraind worden samen met de C-rijders van SKITS die uit zullen komen bij de baanwedstrijden en het zesbanen toernooi.

Met deze insteek voor komend jaar hoopt de gehele ploeg een stap te kunnen maken. Aanstaande zaterdag zullen ze dat hopelijk voor het eerst laten zien onder aanmoedigingen van menig Skits-lid die uiteraard langs de baan zal staan. Onder andere ook wielrenner Leon Burger die als ploegleider wellicht wat tactische tips zal overbrengen.