Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zuidelijke marathonschaatsers kennen hun kalender

Zuidelijke marathonschaatsers kennen hun kalender

geplaatst vrijdag 26 september 2008 om 18:53:28 op Schaatspeloton.nl

Het KNSB Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland heeft de marathonkalender voor hun gewest bekend gemaakt. De drie ijsbanen in het zuiden van het land, Breda, Eindhoven en Geleen, hebben hun eigen baancompetitie. Tussen de drie baancompetities door zal voor het tweede jaar de Regiocompetitie Zuid voor C-rijders en regionale Dames worden georganiseerd. De Masters beginnen aan de derde editie van hun Regiocompetitie Zuid.

De Regiocompetitie Zuid begint van de regionale dames en C-rijders op vrijdag 31 oktober in Breda. Een dag later starten de Masters hun Regiocompetitie Zuid in Eindhoven. Alle categorien beleven op zaterdag 7 februari de Finale van deze regionale competitie voor het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. De laatste wedstrijd van het seizoen voor de marathonschaatsers uit dit gewest is het Gewestelijke Kampioenschap dat op zaterdag 7 maart verreden zal worden in Eindhoven. Opnieuw geldt dit gewestelijke kampioenschap voor de Belgische marathonschaatsers als hun nationale marathonkampioenschap.

De Gewestelijke commissie van Noord-Brabant/Limburg/Zeeland is tevreden dat de kalender ook voor het nieuwe seizoen weer rond is gekregen. "Het wordt elk jaar moeilijker om de gewestelijke kalender zodanig vast te stellen dat zowel de langebaan als de marathon aan haar trekken komt" aldus gewestelijk secretaris Peter Lemmens. Bovendien was er door omstandigheden voor de gewest minder ijstijd beschikbaar. "Minder ijs en toch een volledig programma. Het is ook dit jaar weer gelukt, ofschoon niet tot ieders tevredenheid." Blikt Lemmens toch tevreden terug op het vaststellen van de gewestelijke kalender.

Bekijk ook:

Bekijk de Regionale Marathonschaatskalender