Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatsploeg Noord Nederland.nl voorbereid aan KNSB Cupstart

Schaatsploeg Noord Nederland.nl voorbereid aan KNSB Cupstart

geplaatst woensdag 24 september 2008 om 07:37:53 op Schaatspeloton.nl

Schaatsploeg Noord Nederland.nl. Op de foto v.l.n.r.: Theo Trul, Frank Posthumus, Roelof Koops en Wessel van Loon.        Inzet: Michiel van Goor.

Schaatsploeg Noord Nederland.nl. Op de foto v.l.n.r.: Theo Trul, Frank Posthumus, Roelof Koops en Wessel van Loon. Inzet: Michiel van Goor.

Een van de Eerste Divisieploegen die besloten heeft om van de mogelijkheid gebruik te maken om te starten tussen de Top Divisieploegen tijden de KNSB Cup is Schaatsploeg Noord Nederland.nl. De formatie kwam afgelopen seizoen uit in de B Divisie en durft nu deze stap aan. De ploeg van verleden jaar is aangevuld met Michiel van Goor, die ervaring op het hoogste niveau meeneemt.

Het jonge Noord-Nederlandse team debuteerde vorig jaar in de B-competitie en eindigde op een fraaie 2e plaats in het officieuze ploegenklassement. De rijders Frank Posthumus (Zuidhorn), Theo Trul (Assen), Wessel van Loon (Haule)en Roelof Koops (Eexterveen) waren succesvol met diverse podiumplaatsen. Dit is de basis geweest, om in te gaan op de uitnodiging om alsnog op het hoogste plan aan de KNSB Cup deel te nemen. Met de komst van Michiel van Goor (Nijeveen) is de ploeg compleet. Van Goor, die afgelopen seizoen voor Hunter Sportswear uitkwam, heeft al twee jaren ervaring in het A-peloton.

Het afgelopen zomer hebben de rijders van Schaatsploeg Noord Nederland.nl met fietsen en skeeleren hun conditie op peil gehouden. In juli is er een trainingsweekend naar Zuid Limburg geweest. Dit was een goede test om te kijken hoe een ieder er voor staat in de aanloop naar het komende schaatsseizoen.

De Schaatsploeg Noord Nederland.nl is een initatief dat met de hulp van meerdere sponsoren rijders uit het noorden van Nederland samenbrengt. De sponsoren, die het mogelijk maken om op het ijs te staan, zijn: Engine Service Holland (scheepsmotorenrevisie) uit Eexterveen en Joure, Koops Autoschade uit Borger en Gieten, King uit Sneek, Powerbar uit Amersfoort en Vleesveebedrijf Koops uit Eexterveen. Daarnaast maken giften van diverse bedrijven en particulieren uit de regio het mogelijk om deze jonge ploeg te ondersteunen in het bereiken van hun doel: Meedraaien in het A-peloton.

Bekijk ook:

Roelof Koops
Wessel van Loon
Theo Trul
Frank Posthumus
Michiel van Goor
Vier extra teams melden zich aan voor KNSB Cup Top Divisie (9 september 2008)