Schaatspeloton.nl - Nieuws - SBS6 gaat wel de Weissensee uitzenden

SBS6 gaat wel de Weissensee uitzenden

geplaatst dinsdag 23 september 2008 om 20:54:30 op Schaatspeloton.nl

Waar eerder vandaag het bericht kwam dat SBS6 niet langer de Essent Cup live op de televisie wil brengen heeft de Stichting Winter Sporten bekend gemaakt dat zij voor de evenementen op de Weissensee afspraken heeft gemaakt met precies diezelfde commerciële zender. Stichting Winter Sporten zal zelf het programma, dat ca. 50 minuten zal bedragen, produceren en aan SBS6 aanleveren.

In het verleden heeft SBS6 al regelmatig de evenementen op de Oostenrijkse Weissensee uitgezonden. Ook voor het komende jaar heeft de Stichting Winter Sporten (SWS) met SBS6 afspraken gemaakt voor het uit zenden van in elk geval een programma van circa 50 minuten. In het door de SWS geproduceerde programma wordt plaats ingeruimd voor de Alternatieve Elfstedentocht, de Aart Koopmans Memorial, de Weissensee Talent Trophy en de overige schaatsevenementen.

Ook over het prijzengeld van de Weissensee 2009 heeft de organisatie nieuws naar buiten gebracht. In totaal bedraagt de prijzenpot voor alle evenementen 30 duizend euro. De winnaars van de Alternatieve Elfstedentocht en de Aart Koopmans Memorial pakken hier het grootste deel van. Zij zullen elk met een bedrag van 1.500 euro terug naar huis kunnen. De winnares bij de dames kan in deze wedstrijden respectievelijk 1000 en 900 euro opstrijken.

De Essent Cup, die door het bericht rond het willen afhaken van SBS6 als uitzender van dit evenement toch enigszins op de helling is komen te staan, zal normaliter op zondag 25 januari haar finale hebben. De evenement op de Weissensee zullen al op zaterdag 24 januari de start hebben voor de wedstrijdrijders. De SWS verwacht echter dat, ondanks het competitieprogramma in Nederland, de natuurijsspecialisten - aangetrokken door de aantrekkelijke geldprijzen - aan de start zullen verschijnen van deze Aart Koopmans Memorial. De strijd om de Aart Koopmans Memorial is voor veel wedstrijdrijd(st)ers een goede voorbereiding voor de Alternatieve Elfstedentocht die vier dagen later op het programma staat. Aldus de organisatie van het evenement.

Bekijk ook:

SBS6 wil stoppen, bond wijst op contractuele verplichtingen (23 september 2008)
Ook programma Weissensee 2009 bekend (27 juni 2008)