Schaatspeloton.nl - Nieuws - Viks wil met gele nummers rijden

Viks wil met gele nummers rijden

geplaatst zondag 21 september 2008 om 23:35:27 op Schaatspeloton.nl

Luis Veen is op het laatste moment nog aangetrokken door Viks Parket.

Luis Veen is op het laatste moment nog aangetrokken door Viks Parket.

Tijdens de wedstrijden in de KNSB Cup zal het team van Viks Parket uitkomen tussen de beste ploegen. De ploeg heeft gebruik gemaakt van de extra inschrijfmogelijkheid die de KNSB had geboden voor de KNSB Cup. Viks Parket wil 4 oktober in Amsterdam echter ook starten met gele in plaats van blauwe nummers op het groene pak.

Het lijkt een futiel verschil welke kleur nummer op het bovenbeen van de rijder zal prijken. Voor Viks Parket is het echter een uiting van hun status. Zijn zij een Eerste Divisieploeg met de bijbehorende blauwe nummers of zijn zij een echte A Divisieploeg? De ploeg van sponsor Ronald de Beer betaalt aan de bond een afdracht van 1500 euro voor de licentie waarmee de ploeg in elk geval tijdens de KNSB Cup tussen de Top Divisieploegen mag uitkomen. Volgens hen onderscheidt dat hen van de Eerste Divisieploegen die maar 400 euro aan de bond afdragen en ontlenen ze daaraan het recht om met een geel nummer te mogen starten.

"Het is een beetje ingewikkeld, maar we komen er wel uit." Aldus wedstrijdcoördinator Teun Breedijk tegenover de Gooi- en Eemlander "Het komt doordat Viks gebruik heeft gemaakt van de toevoeging ‘A-ploeg'. Of het voor de toeschouwers onoverzichtelijk wordt in het peloton met gele en blauwe nummers? Ze zijn toch niet kleurenblind?" aldus Teun Breedijk.

Viks-eigenaar Ronald de Beer heeft, het volgens de krant, helemaal gehad met de KNSB en overwoog even om opnieuw naar de geschillencommissie te stappen. Bij de geschillencommissie is de Viks-ploeg inmiddels een vaakgeziene gast. Al eerder vocht de groene formatie onder andere met succes de competitieveranderingen in 2006 aan.

Tussen het gekrakeel door presenteerde Viks Parket afgelopen week de nieuwe ploeg voor het komend seizoen. Nieuw in de formatie zijn Timo Verkaaik en de op het laatste moment aangetrokken Luis Veen. Zij zullen komende seizoen in het groen van Viks aan de start verschijnen. Met blauwe of dan toch gele beennummers op de bovenbenen.

Bekijk ook:

Mariska Huisman
Karin Bakker
Luis Veen
Ferry de Jong
Eric Bisschops
Tonny van Vliet
Timo Verkaaik
Vier extra teams melden zich aan voor KNSB Cup Top Divisie (9 september 2008)
KNSB Cup en NK toch open voor niet-Top Divisieploegen (23 augustus 2008)