Schaatspeloton.nl - Nieuws - EDSO Software komt met landelijk damesteam

EDSO Software komt met landelijk damesteam

geplaatst zondag 14 september 2008 om 11:32:37 op Schaatspeloton.nl

Na al enkele jaren landelijke B-rijders en regionale C-rijders te hebben gesponsord komt EDSO Software komende winter met een landelijk damesteam op het ijs. Michelle Buskermolen, Anouk van der Kieft, Kim Slegtenhorst en Imke Hermans zullen in het rood-zwart van EDSO Software hun debuut maken op het landelijk niveau. Het kwartet heeft Haarlem als thuisbaan waar ook de sponsor gevestigd is.

EDSO Software, een Haarlemse ontwikkelaar van administratieve software en website voor de educatieve sector, komt na sponsoring van regionale rijders en enkele landelijke B-rijders nu met een damesteam op het hoogste landelijke niveau. Niet alleen de sponsor debuteert in het landelijke damespeloton, ook de vier rijdsters zullen in oktober hun eerste slagen op het hoogste niveau maken. Ze zullen hierbij begeleid worden door voormalig B-rijder Benno Crombeen die als ploegleider zal gaan functioneren.

Van de jongste rijdster van het EDSO Softwareteam is de 19-jarige Michelle Buskermolen. De rijdster uit Kudelstaart eindigde het afgelopen seizoen als tweede in het eindklassement van het regionale 6-Banentoernooi. In deze opstapcompetitie was zij goed voor een overwinning en meerdere podiumplekken. Ook de 20-jarige Anouk van der Kieft uit Zwanenburg en de 19-jarige Kim Slegtenhorst uit Hoofddorp waren in het afgelopen seizoen actief in het 6-Banentoernooi. Zij eindigde daarin respectievelijk als zevende en achtste in het eindklassement. Nieuw in het marathonschaatsen is de 20-jarige Imke Hermans die de overstap maakt vanuit het langebaanschaatsen.

"Voorlopig zal uitrijden dus het devies zijn, maar wie weet vinden ze snel hun draai op het landelijk niveau. De ambities zullen in de loop van het seizoen nog gevormd moeten worden. " aldus sponsor Evert Jan van Dijk die zelf een seizoen als landelijk B-rijder actief was en nu als liefhebber de sport sponsort. "Ik ben blij ook dit jaar weer een mooie ploeg op het ijs te hebben."

EDSO Software is gevestigd in Haarlem, hier ligt ook de thuisbaan van de rijdsters, Kunstijsbaan Kennemerland. Doelstelling van het bedrijf is vooral ondersteuning van regionaal marathontalent, ook worden dit jaar nog enkele regionale marathonrijders gesponsord door het softwarebedrijf. Naast EDSO Software zal de ploeg verder ondersteund worden door co-sponsors Van Schie Kassenbouw, Hans Stokkel Installatietechnieken en Ruiter & Daas Fin. Adv. en Verz.

Bekijk ook:

Imke Hermans
Anouk van der Kieft
Kim Slegtenhorst
Michelle Buskermolen