Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Choose 2 Achieve grijpt de kans

Team Choose 2 Achieve grijpt de kans

geplaatst woensdag 10 september 2008 om 22:59:21 op Schaatspeloton.nl

Team Choose 2 Achieve staat klaar voor het nieuwe seizoen.

Team Choose 2 Achieve staat klaar voor het nieuwe seizoen. (bron: Teamc2a.nl)

Het nieuwe marathonschaatsteam Choose 2 Achieve zal in de KNSB Cup deel gaan nemen tussen de Top Divisieploegen. Choose 2 Achieve is een van de vier ploegen die deze door de KNSB geboden kans gegrepen hebben. Bij de Heren zal de opvolger van het Netalsindefilm.nl-team vertegenwoordigd gaan worden door Bram Bruschke, Bart Hakkenberg, Jelmer Looijesteijn, Gerard Nijgh en Ted Ooijevaar.

Het bedrijf Choose 2 Achieve, dat zich richt op trainingen, workshops en consultancy, debuteert dit seizoen als sponsor in het marathonschaatsen. Het nieuwe Team Choose 2 Achieve bestaat uit twee rijders die afgelopen seizoen onder de vlag van Netalsindefilm.nl op het ijs verschenen. Naast deze rijders, Jelmer Looijensteijn en Gerard Nijgh, was ook de ploegleider Paul van de Ven actief bij deze ploeg. Deze kern is aangevuld met Bram Bruschke, Bart Hakkenberg en Ted Ooijevaar. Hiervan kwamen Bruschke en Hakkenberg vorig seizoen uit in de A Divisie voor het team van InterCarParts/Vlasman. Ted Ooijevaar was het vorige seizoen actief in de B Divisie waar hij in het eindklassement van de KNSB Cup als 13e eindigde.

Naast het Herenteam zal Choose 2 Achieve ook een Dame op het hoogste niveau ondersteunen. De 39-jarge Marianne van Leeuwen, die afgelopen seizoen in het 6-Banentoernooi als derde eindigde en die zich als regionale rijdster op het natuurijs van de Weissensee liet zien, zal in de kleuren van Choose 2 Achieve op het ijs verschijnen. Op regionaal niveau zullen ook de Masters Edward Hagen, Jan Hubert en Paul van de Ven met de nieuwe sponsornaam op de borst hun wedstrijden rijden.

"Team Choose 2 Achieve is opgezet om talentvolle schaatsers te begeleiden en ze te helpen succesvol te zijn zowel in de schaatssport als op werk, studie en privé terrein. We kijken daarom net even verder dan alleen sporten!", Aldus Ploegleider Paul van de Ven. "Het is absoluut niet gemakkelijk om als jonge topsporter je aandacht te verdelen tussen sport, studie, werk en privé. De absolute supertalenten worden opgepakt door grote ploegen en daar wordt alles voor geregeld. Maar wat als je niet als supertalent aangemerkt wordt? Dan moet je veel meer zelf regelen en betalen en dat is lastig."

Van de Ven gaat verder; "Voor het komend seizoen hebben we ons tot doel gesteld dat alle top rijders (5 Topdivisie en 1 dame) zich thuis gaan voelen op het hoogste marathon niveau. We willen als team samenwerken en plezier hebben. Op deze manier moet eenieder in staat worden geacht de wedstrijden op het hoogste niveau in de middenmoot uit te rijden. We hopen op een enkele uitschieter naar boven en voor de meeste rijders zal het natuurijs een piekperiode zijn."

Ook geeft de ploeg aan het komende seizoen te zien als opstap op weg naar de Top Divisie. "Het komend seizoen willen we voldoende rankingpunten halen om volgend jaar te mogen starten in de Topdivisie." Aldus het nieuwe team dat naast de hoofdsponsor ondersteunt wordt door de subsponsoren Edwards Sports en Accres Real Estate.

Bekijk ook:

Gerard Nijgh
Jelmer Looijesteijn
Marianne van Leeuwen
Ted Ooijevaar
Bart Hakkenberg
Bram Bruschke
Vier extra teams melden zich aan voor KNSB Cup Top Divisie (9 september 2008)