Schaatspeloton.nl - Nieuws - Groenehartsport.nl gaat uitdaging op Top Divisie-niveau aan

Groenehartsport.nl gaat uitdaging op Top Divisie-niveau aan

geplaatst dinsdag 9 september 2008 om 16:51:41 op Schaatspeloton.nl

Een van de vier Eerste Divisieploegen die gebruikgemaakt heeft van de mogelijkheid om tijdens KNSB Cup in het Top Divisiepeloton te kunnen uitkomen is Groenehartsport.nl. Met Johan Bakker, Johan Elstgeest, Perry de Vreede, Dennie van Leeuwen en Bart van der Valk zal het Zuid-Hollandse team de uitdaging aangaan. Groenehartsport.nl kwam al 3 seizoen succesvol uit in de B Divisie.

Afgelopen seizoen kwamen Johan Bakker, Johan Elstgeest en Dennie van Leeuwen in de B Divisie al uit voor Groenehartsport.nl. Voor Johan Bakker en Johan Elstgeest eindigde dat seizoen in de top-10 van de competitie. Maar door de ontwikkeling waarin het aantal ploegen op het hoogste niveau zou worden teruggebracht naar 15 leken zij promotie mis te lopen. Naast het drietal dat blijft wordt de ploeg nu aangevuld met Bart van der Valk en Perry de Vreede, die A Divisie ervaring heeft, en gaat Groenehartsport.nl zelf een niveau hoger schaatsen. Ploegleider zal ook op het hoogste niveau opnieuw Gé Wijnands zijn.

Groenehartsport.nl is oorspronkelijk een initiatief van het Gewest Zuid-Holland waarin marathonschaatstalent uit de regio ondersteund wordt door 5 sponsoren. De bedrijven De Koning & Witzier makelaars, De Samenwerking veevoeders, Invepro bouwbedrijf en AB Bedrijfsverzorging komen uit het Groene Hart en zijn bedrijven uit de agrarische sector. Daarnaast is Van der Wiel Opticiëns uit Leiden de vijfde sponsor. Bijzonder is dat de namen niet op het pak staan, maar zij zich via een website, Groenehartsport.nl, promoten.

In het verleden zijn onder andere Jaap Smit, Koos Kortekaas, Melvin van Zanten en Bart Hakkenberg via Groenehartsport.nl vanuit de B Divisie doorgegroeid naar een plek op het hoogste niveau. Sinds twee seizoenen heeft Groenehartsport.nl ook een damesteam onder haar paraplu. Komend seizoen zullen daarin Lillian van Haaster, Heleen van Vliet, Eline Bavius en Sabine van der Wiel met als ploegleidster Marrianne Stuut in actie komen.

Bekijk ook:

Perry de Vreede
Johan Elstgeest
Dennie van Leeuwen
Bart van der Valk
Johan Bakker
Vier extra teams melden zich aan voor KNSB Cup Top Divisie (9 september 2008)