Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Clavis/JB verkiest Eerste Divisie boven A Divisie

Team Clavis/JB verkiest Eerste Divisie boven A Divisie

geplaatst dinsdag 2 september 2008 om 22:57:59 op Schaatspeloton.nl

De jonge rijders Pieter Jorn Gemser, Ronald Kruijer, Sven Abe Tjalma en Tom Jelte Slagter zullen komende winter voor het nieuwe team Clavis/JB uitkomen in de Eerste Divisie. Het Noord-Nederlandse team onder leiding van Johan Boonstra en Piet Hylkema heeft nog overwogen zich in te schrijven voor de A Divisie. Hier heeft de begeleiding vanwege de jonge leeftijd van de rijders echter vanaf gezien.

Van de vier rijders die Clavis/JB komend seizoen op het ijs zal brengen heeft alleen Sven Abe Tjalma een jaar ervaring op het landelijke niveau. De 21-jarige Tjalma debuteerde afgelopen seizoen in de B Divisie met als beste prestatie een 16e plek tijdens de 2e KNSB Cupwedstrijd.

Naast Sven Abe Tjalma zal het team bestaan uit de 28-jarige Pieter Jorn Gemser, en de 19-jarige Ronald Kruijer en Tom Jelte Slagter. Gemser en Kruijer kwamen afgelopen seizoen beide uit in de regionale Noord-Oost Competitie. Ronald Kruijer eindigde hierin op de 3e podiumplek in het eindklassement. Pieter Jorn Gemser kwam ondanks een dagzege net naast het podium terecht. Tom Jelte Slagter maakte afgelopen seizoen deel uit van de gewestelijke langebaanselectie en gaat nu de uitdaging aan in het marathonschaatsen.

Voormalig landelijk rijders Piet Hylkema uit Heerenveen en Johan Boonstra uit Enumatil zullen het kwartet langs het ijs begeleiden. Dit zal gebeuren in de Eerste Divisie. De begeleiding heeft na het openstellen van 10 A Divisieplekken door de KNSB nog overwogen hier van gebruik te maken. Hier hebben zij echter van afgezien. "wij vinden deze stap net even te vroeg met een ploeg met een hoop jonge en eerstejaars rijders." Laat Johan Boonstra weten aan Schaatspeloton.nl "Het doel is wel om in de toekomst in de topcompetitie te gaan rijden, die ambitie is er wel. Wij richten ons nu eerste op de eerste divisie en hopen daar voor de prijzen mee te doen." Aldus de voormalig B-rijder.

De hoofdsponsoren van het nieuwe team zijn Clavis Engineering een technisch projectenbureau met vijf vestigingen in Nederland en JB Besturingstechniek uit Oosterwolde een internationaal georiënteerd bedrijf, die zich heeft gespecialiseerd in industriële automatisering.

Eigenlijk is de ploeg de opvolger van het VPS Marathonschaatsteam dat als team actief was in het regionale marathonschaatsen. Dit team liet eerder onder andere van zich spreken door deel te nemen aan de Zweedse natuurijsklassieker de Vikingärannet. Net als haar voorganger is Clavis/JB van plan naast de wedstrijden op kunstijs en op de Weissensee ook natuurijswedstrijden te rijden in Zweden of Finland.

Bekijk ook:

Tom Jelte Slagter
Pieter Jorn Gemser
Ronald Kruijer
Sven Abe Tjalma