Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nationale kalender gecompleteerd met ijsbanen

Nationale kalender gecompleteerd met ijsbanen

geplaatst woensdag 23 juli 2008 om 18:36:05 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft de kalender voor het marathonseizoen 2008/2009 compleet gemaakt. De kalender die vorige maand al bekend werd zonder locaties heeft nu de ijsbanen voor de competitiewedstrijden erbij gekregen. De Essent Cup zal haar finale hebben op 25 januari in Utrecht. Hoorn zal 22 februari de locatie zijn van de KNSB Cup Finale en op 28 februari vindt in Heerenveen het NK plaats.

Afwezig op de kalender is Geleen dat geen enkele wedstrijd toebedeeld heeft gekregen. Amsterdam is het best vertegenwoordigd met 5 wedstrijden, 1 KNSB Cupwedstrijd en 4 Essent Cup wedstrijden. De Essent Cup komt komend seizoen sowieso maar op 4 plaatsen. Naast de 4 wedstrijden in Amsterdam zijn er ook 3 Essent Cupwedstrijden in Utrecht, Assen en Eindhoven. Die drie banen zijn ook het theater voor elk 1 KNSB Cupwedstrijden.

Nieuw is ook dat de KNSB Cup geen enkele baan twee maal zal bezoeken. Naast de eerder genoemde banen zullen ook Heerenveen, Hoorn, Alkmaar, Breda, Den Haag, Deventer, Groningen, Haarlem en het debuterende Enschede de KNSB Cup een maal op bezoek krijgen.
Heerenveen is daarnaast ook de plek voor het Nederlands Kampioenschap op kunstijs 28 februari zal plaatsvinden.

Bekijk ook:

De kalender van het seizoen 2008/2009