Schaatspeloton.nl - Nieuws - 15 Top Divisieploegen bekend

15 Top Divisieploegen bekend

geplaatst woensdag 2 juli 2008 om 14:25:22 op Schaatspeloton.nl

De 15 ploegen die in het seizoen 2008/2009 het peloton zullen bevolken zijn door de KNSB bekend gemaakt. De deadline voor ploegen om zich voor het nieuwe seizoen in te schrijven lag op 1 juli. Bouw Consulting Twente heeft zich als vijftiende ploeg net geplaatst, Viks Parket viel er net naast en zal genoegen moeten nemen met een plek in de Eerste Divisie.

De selectie voor de 15 Top Divisieploegen is gebaseerd op de resultaten van het vorige seizoen. Zestien ploegen hadden zich op de uiterste datum aangemeld voor een plek in de Top Divisie. Bouw Consulting Twente, dat als BCT Schaatsteam op het ijs zal verschijnen haalde net de schifting. Met de nieuwe Rob Busser (vorig seizoen Aavas Groep) en Jaap Smit (PGM Bakker Vastgoed) en de vier gebleven rijders Melvin van Zanten, Jochem Uithoven, Remco Nijkamp Wouter Gehring haalde BCT genoeg punten voor een plek bij de beste 15 marathonschaatsploegen van Nederland.

De 15 geselecteerde ploegen:
1. BAM Schaatstem
2. DSB Bank
3. Vlasman
4. Neft HR Ketels
5. Safan
6. TNT Express
7. De Smelt-DHW Service
8. Adformatie
9. Equipe Renault Eco2
10. Foekens
11. Team Kromkamp (nog sponsorloos)
12. Schuurman Schoenen
13. Goesting.nl Schaatsteam
14. PE People
15. BCT Schaatsteam

Viks Parket viel als zestiende net buiten de Top Divisie. Hiermee verdwijnt Viks Parket na 8 jaar als hoofdsponsor van het hoogste niveau. Dat team zal nu genoegen moeten nemen met een plek in de Eerste Divisie.

Bekijk ook:

De startlijst voor het nieuwe seizoen in de Top Divisie