Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jan Eise Kromkamp begint nieuwe ploeg

Jan Eise Kromkamp begint nieuwe ploeg

geplaatst dinsdag 3 juni 2008 om 22:37:02 op Schaatspeloton.nl

Voormalig A-rijder Jan Eise Kromkamp richt een nieuwe marathonploeg op.

Voormalig A-rijder Jan Eise Kromkamp richt een nieuwe marathonploeg op.

De A-rijders Roel van Hest, Arjen Becker en Martijn Kromkamp en B-rijders Peter van de Pol en Christian Gert Hoen zullen voor het volgende seizoen een nieuwe A-ploeg vormen. Deze nieuwe, voorlopig nog sponsorloze formatie, is opgezet door Jan Eise Kromkamp. Door de overgang van Martijn Kromkamp, Roel van Hest en Peter van de Pol hebben alle rijders van de voormalige Beelenploeg een nieuw thuis gevonden.

Bovenop de basis van de drie voormalige Beelen-rijders nemen Arjen Becker en Christian Gert Hoen plaats in de nieuwe ploeg. Natuurijsspecialist Arjen Becker maakte afgelopen seizoen succesvol deel uit van de formatie van PGM Bakker Vastgoed. In de kleuren van de na afgelopen seizoen gestopte ploeg kwam de 28-jarige Noord-Hollander tot een tweede en derde plek in de Essent World Grand Prixwedstrijden in het Zweedse Borlänge. De 21-jarige Christian Gert Hoen, afgelopen seizoen drie top-10-klasseringen in de B Divisie, komt over de ploeg GIBO-BEKA.

Zowel Roel van Hest, Martijn Kromkamp en Peter van der Pol kwamen afgelopen winter uit voor Beelen Sloopwerken dat na het seizoen de stekker uit het sponsorcontract trok. De 25-jarige Peter van de Pol behaalde in dat afgelopen seizoen de Nederlandse titel op kunstijs in de B Divisie. Zijn leeftijdsgenoot, sprinter Roel van Hest behaalde vier top-10-klasseringen op het hoogste niveau maar deed, in tegenstelling tot eerdere seizoenen, in de Algemeen klassementen van de Essent en KNSB Cup niet mee om de topklasseringen. Martijn Kromkamp completeert de ploeg die onder leiding van zijn vader, voormalig A-rijder Jan Eise Kromkamp, zal staan.

Met de oprichting van deze nieuwe ploeg, die nog opzoek is naar een hoofdsponsor, hebben de laatste Beelenrijders onderdak gevonden. Eerder gingen Roy Boeve (naar Safan/Sportuitslag), Ruud Aerts (naar Foekens) en Joost Vink (naar Goesting.nl) een nieuwe ploeg, en besloot KC Boutiette na afloop van het seizoen te stoppen.

Bekijk ook:

Peter van de Pol
Martijn Kromkamp
Arjen Becker
Roel van Hest
Christian Gert Hoen
Einde Beelen definitief (1 februari 2008)