Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jeroen de Vries en Arjan Smit naar DSB

Jeroen de Vries en Arjan Smit naar DSB

geplaatst woensdag 16 januari 2008 om 18:56:00 op Schaatspeloton.nl

Jeroen de Vries in aanval met zijn toekomstige ploeggenoot Ingmar Berga.

Jeroen de Vries in aanval met zijn toekomstige ploeggenoot Ingmar Berga.

DSB Bank heeft zich voor het volgende seizoen versterkt met Arjan Smit en Jeroen de Vries. Beide rijders waren om verschillende redenen opzoek naar een nieuwe ploeg. Arjan Smit, die vandaag voor de eerste maal vader werd, ontbond enkele weken geleden met wederzijds goedvinden het contract met Nefit, Jeroen de Vries was opzoek vanwege het stoppen van Time Out Sport als sponsor.

Het tweetal zal bij de ploeg van DSB Bank de plekken innemen van Peter de Vries en Peter Baars die aangaven na dit seizoen te zullen stoppen. Zowel Arjan Smit als Jeroen de Vries hebben acht kunstijszeges op het hoogste niveau behaald. De 36-jarige Jeroen de Vries uit St. Nicolaasga was onder andere in 2005 winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

De 29-jarige Arjan Smit was zowel Nederlands Kampioen op kunstijs bij de Heren B (in 1997) als in de A Divisie (in 2006). De rijder uit Nijeveen had vandaag trouwens een dubbel feest om te vieren; zijn vrouw beviel van hun eerste kind. Het meisje, Merle genoemd, kwam drie weken eerder dan verwacht ter wereld. "Een kleine meid van 2570 gram kwam na een snelle bevalling gezond ter wereld in Nijeveen." Aldus de trotse vader op zijn website.

Bekijk ook:

Arjan Smit
Jeroen de Vries