Schaatspeloton.nl - Nieuws - Genezen Miel Rozendaal wil terugkeren

Genezen Miel Rozendaal wil terugkeren

geplaatst donderdag 29 mei 2008 om 21:21:32 op Schaatspeloton.nl

Miel Rozendaal

Miel Rozendaal

Artsen hebben Miel Rozendaal genezen verklaard, nadat in maart van dit jaar bij hem lymfeklierkanker was geconstateerd. Dit meldt De Telegraaf. De 36-jarige Rozendaal heeft goede hoop dat hij de komende winter kan terugkeren in het peloton. Een opgetogen Rozendaal laat aan De Telegraaf weten dat hij van zijn artsen, na twintig bestralingen, weer mag gaan trainen.

Bij de voormalige KNSB Cupwinnaar werd na het afgelopen seizoen een gezwel in zijn nek verwijderd. Het weefsel van dat gezwel werd op kweek gezet en in maart werd hierin lymfklierkanker geconstateerd. In de afgelopen periode zijn de kwaadaardige cellen in het lijf van Miel Rozendaal bestreden met twintig bestralingen. Na deze twintig bestralingen zijn alle tumoren verdwenen en hebben de artsen de 36-jarige Noord-Hollander genezen verklaard. "Ik mag en wil weer gaan trainen", laat Miel Rozendaal aan De Telegraaf weten.

Miel Rozendaal was afgelopen seizoen in de kleuren van de Time Out Sport/Vrieling-formatie goed voor een zege in de Topcompetitie en zou volgend seizoen gaan uitkomen voor het Adformatie-team binnen de Podium Organisatie.

Bekijk ook:

Miel Rozendaal
Miel Rozendaal ernstig ziek (30 maart 2008)