Schaatspeloton.nl - Nieuws -

geplaatst donderdag 30 november 2006 om 22:32:00 op Schaatspeloton.nl

Naast de Zuid-Hollandse titels zijn zondag ook de Gewestelijke Titels van Overijssel en Gelderland verdeeld. Konden wij gisteravond de uitslag van die wedstrijd niet melden, dankzij een oplettende lezer kunnen wij dat nu wel. In Deventer werden, naast de Overijssels kampioenschappen, vanwege het ontbreken van een Gelderse ijsbaan ook het kampioenschap van dat gewest verreden.

Heren
De rijders afkomstig uit Gelderland en Overijssel reden samen in dit kampioenschap en de wedstrijd werd gewonnen door de Overijsselse rijder Peter Agten (Aavas Subsidie & Admin.). Hij was het snelste van een kopgroep van vier. Als tweede kwam Tom van der Belt (v/d Hoogen Tegels en Sanitair) over de streep en legde zo beslag op de Gelderse titel. Derde in de wedstrijd, en tweede van Gelderland, werd Remco Nijkamp (Bouw Consulting Twente).
Het Gelderse podium werd verder aangevuld metSjoerd Haarlink (Aavas Subsidie & Admin.). Op het Gelderse podium schoven Wouter Gehring (Bouw Consulting Twente) als tweede en als derde Laurens Achterkamp (AZ Schaatsen-Skeelers) aan.

Dames
Bij de Dames ging een groep van drie rijders rond waarin twee Overijsselse en één Gelderse deel van uitmaakte. Jannitta Spigt (Hoolwerf Heiwerken) legde als enige Gelderse in de kopgroep zo beslag op de titel van dat gewest, ook al eindigde zij in de wedstrijd als tweede. Spigt bleef namelijk na 40 ronden wedstrijd achter Anne Bult (Free Wheel) die de Overijsselse titel behaalde. Hanneke Tenniglo werd tweede van Overijssel en Brigitte Loos (G. Schutte Dakpanplaat) eindigde daar als derde. Voor Gelderland werd het podium gecompleteerd door Jodi Put en Joke Koersen.

Veteranen
De Veteranen titel van de twee Gewesten werd verdeeld tussen de eerste twee van de verreden wedstrijd over 60 ronden. Rene van der Meulen won de wedstrijd en mag zich Overijssels kampioen noemen, de nummer twee Nico van Bergeijk werd kampioen van Gelderland. Henk Holland en Paul Aarninkhof vulde het Overijssels podium aan, Ton van der Berg en Harm Smit namen plaats op het Gelderse podium.