Schaatspeloton.nl - Nieuws - Roy Polmans vertrekt bij Team Ruitenberg

Roy Polmans vertrekt bij Team Ruitenberg

geplaatst donderdag 4 januari 2007 om 12:53:00 op Schaatspeloton.nl

Roy Polmans (links, Safan/Foekens) vertrekt na dit seizoen bij Team Ruitenberg. Jan van Oosterom (rechts) heeft verlengt.

Roy Polmans (links, Safan/Foekens) vertrekt na dit seizoen bij Team Ruitenberg. Jan van Oosterom (rechts) heeft verlengt.

De 24-jarige Roy Polmans zal na dit seizoen vertrekken bij Team Ruitenberg. Eerder was een drie-jarig contract overeengekomen tussen de rijder en de ploeg. Daarvan is nu in onderling overleg besloten het na dit seizoen te ontbinden. Roy Polmans had duidelijk gemaakt zich niet op zijn plaats te voelen in deze formatie.

"Roy geeft zelf heel duidelijk aan dat hij zich niet op zijn plaats voelt in dit toch wel succesvolle schaatsteam en dan heeft het geen enkele zin om toch verder met elkaar door te gaan", aldus ploegleider Gert Ruitenberg. "Roy is een super gemotiveerde schaatser die volgens ons best mogelijkheid heeft in een goed team door te groeien naar de top daarom zagen wij het met hem ook wel zitten."

Of er voor Polmans een vervangende rijder zal worden aan getrokken is nog niet duidelijk. Wel heeft Jan van Oosterom na Geert Plender en Pieter Jan van Eck besloten ook volgend seizoen te rijden bij het team met als vaste waarde René Ruitenberg.