Schaatspeloton.nl - Nieuws - Proteq-toppers naar DSB

Proteq-toppers naar DSB

geplaatst woensdag 10 januari 2007 om 15:48:00 op Schaatspeloton.nl

De Proteq-trein, met Jan Maarten Heideman (links), Peter Baars (midden) en Peter de Vries (op kop), volgend seizoen in de kleuren van DSB.

De Proteq-trein, met Jan Maarten Heideman (links), Peter Baars (midden) en Peter de Vries (op kop), volgend seizoen in de kleuren van DSB.

Nadat eerder al Peter de Vries bekend maakte na dit seizoen de overstap te zullen maken naar de DSB formatie, verhuizen nu ook zijn ploeggenoten bij Proteq, Peter Baars en Essent Cup leider Jan Maarten Heideman naar de ploeg van DSB. Proteq stopt na drie seizoen als ploegsponsor in het marathonschaatsen.

De marathonschaatsploeg van DSB krijgt komend jaar dus flinke uitbreiding. Jan Maarten Heideman, Peter Baars en Peter de Vries stappen over van hun huidige ploeg Proteq naar het team van Nederlands kampioen Ingmar Berga en Roel van Hest. Ook ploegleider Jan Martien van de Wetering van Proteq verhuist naar DSB.

Heideman ondertekende een contract voor drie jaar. Baars en De Vries legden zich voor een jaar vast. Van de huidige marathonploeg van DSB krijgen Rutger ter Laak en Ralf Zwitser geen nieuw contract.

Hoofdsponsor Proteq stopt na drie succesvolle jaren met een eigen ploeg in het marathonschaatsen. Een woordvoerder sloot woensdag niet uit dat het verzekeringsbedrijf wellicht nog op een andere manier in het marathonschaatsen actief blijft.