Schaatspeloton.nl - Nieuws - Open Finse Kampioenschappen uitgeschreven

Open Finse Kampioenschappen uitgeschreven

geplaatst donderdag 11 januari 2007 om 23:26:00 op Schaatspeloton.nl

Op het natuurijs van het Tuusulameer, niet ver van de Finse hoofdstad Helsinki, zullen van 8 tot en met 10 maart van dit jaar de Open Finse Kampioenschappen marathonschaatsen plaatsvinden. De locatie ligt op een voor buitenlanders strategisch locatie, op 20 minuten rijden van het internationale vliegveld van Helsinki.

Voor donderdag 8 maart staat een wedstrijd over 40 kilometer op het programma. Zaterdag 10 maart volgt de Finnish Open Orange Tour over 100 kilometer, die wedstrijd zal ook gebruikt worden voor het verdelen van de Finse titel voor de eerst aankomende Finse marathonschaatser. Die zaterdag zijn er ook mogelijkheden voor wedstrijden over 10, 20 of 50 kilometer. Op die laatste afstand zal de Finse titel voor Dames worden uitgereikt. Inschrijven voor de wedstrijd kan via lasse.joutsen@hel.fi.

De locatie op het Tuusulameer zal ook gebruikt worden als reservelocatie voor de Finland Ice Marathon in Kuopio. Als deze traditionele 200km wedstrijd door tekort aan ijs in Kuopio niet door kan gaan zal hiervoor worden uitgeweken naar het Tuusulameer.