Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vermont Ice Marathon afgelast

Vermont Ice Marathon afgelast

geplaatst vrijdag 12 januari 2007 om 15:31:00 op Schaatspeloton.nl

Niet alleen in Europa is de winter zacht dit jaar. Ook de natuurijswedstrijden in Noord Amerika hebben met dit uitzonderlijke winterweer te maken. Na warme temperaturen en een hoop regenval moest de Vermont Ice Marathon die voor dit weekend gepland stond worden afgelast. De wedstrijd in Lake Morey zou meetellen voor de MSI Series.

"Jammer genoeg heeft Moeder Natuur niet met ons meegewerkt. Na extreem warme temperaturen en een hoop regen is er nagenoeg geen ijs op Lake Morey en andere meren in dit gebied", meldt wedstrijdorganisator Hilary Linehan. "We zullen het evenement niet verplaatsen aangezien de faciliteiten hiervoor niet beschikbaar zijn en de weersvoorspellingen geen winter voorspellen voor de komende weken."

De Vermont Ice Marathon stond voor dit weekend gepland en zou de vijfde wedstrijd zijn in de MSI Series, de Noord Amerikaanse marathoncompetitie. De Bytown marathon, 20 en 21 januari in de Canadese hoofdstad Ottawa zullen nu de volgende wedstrijden op de Amerikaanse kalender zijn.