Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geen Dick van Gangelen-punten voor Dames in Zweden

Geen Dick van Gangelen-punten voor Dames in Zweden

geplaatst donderdag 18 januari 2007 om 23:20:00 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft besloten geen punten toe te kennen aan de Nederlandse marathonschaatssters die vrijdag en zaterdag deelnemen aan de wedstrijden in Borlänge. Voor de eerste natuurijsmarathons van dit seizoen hebben zich slechts 15 van de ruim 70 rijdsters ingeschreven en dat vindt de jury geen representatief aantal.

Van de rijdsters die morgen aan de start verschijnen zijn er in elk geval vier van de DSB-ploeg met onder anderen Elma de Vries en Danïelle Bekkering, die in het klassement van de Dick van Gangelen Trofee de tweede en derde plaatst bezetten.

De leidster in het klassement van de trofee, Mireille Reitsma, is niet naarZweden afgereisd, ondanks dat haar teamgenoten (BTN de Haas/Landjuweel) daar wél zullen starten.

Mireille Reitsma heeft met haar beide zussen een eigen onderneming met kledingwinkels in Emmeloord en vindt het niet verantwoord om in januari voor het marathonschaatsen zowel naar Zweden als naar Oostenrijk te gaan: "Het is een drukke periode in mijn werk en dan kan ik er niet zomaar drie weken tussenuit. Als ik dan moet kiezen tussen Zweden en de Weissensee, dan kies ik dus voor het laatste. De Weissensee is hartstikke leuk, dus daar zal ik er zeker bij zijn".

Van de vijf damesploegen die in Borlänge zijn neergestreken komen alleen DSB en het nauw met Zweden verbonden team Östersund met een voltallige ploeg van vier rijdsters aan het vertrek. De teams van BTNdeHaas/Landjuweel en Van der Wiel starten elk met drie rijdsters en van Groenehartsport.nl neemt één rijdster deel.

Bij de heren zullen 75 Nederlandse marathonschaatsers aan de start komen in Zweden.