Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelen DvG-punten verdeeld in Amsterdam

Dubbelen DvG-punten verdeeld in Amsterdam

geplaatst maandag 31 december 2007 om 21:21:00 op Schaatspeloton.nl

Voor de Dick van Gangelen Trofee zijn bij de finalewedstrijd in de Essent Cup dubbelen punten uitgedeeld. De nu maximale 10 punten gingen naar Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Elma de Vries (DSB Bank). Elma de Vries nam door de behaalde punten de leiding in de Dick van Gangelen Trofee over van Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel), die in Amsterdam geen punten scoorde.

Amsterdam, Juryleden: Bert Verduin en Sonja Groot

Heren
Willem Hut vervulde in de allesbeslissende finalewedstrijd in Amsterdam een absolute glansrol als meesterknecht van Bob de Vries. Hij controleerde, reed gaten dicht, alles in dienst van zijn kopman. Subliem en onvermoeibaar, alsof hij drie paar longen had. Bert van Buren was de verrassing van de dag, die meteen vanaf het begin vooraan meedeed en dat de hele wedstrijd door ook volhield. De winnaar van de dag Ingmar Berga reed heel scherp en geconcentreerd, was overal bij en koos exact het juiste moment om weg te rijden. Geert Plender deed heel goed mee in de kopgroep en Andres Landman reed een bevlogen wedstrijd op zijn thuisbaan.

Punten:
10 pnt: Willem Hut
8 pnt: Bert van Buren
6 pnt: Ingmar Berga
4 pnt: Geert Plender
2 pnt: Andres Landman

+ extra punten PODIUM:
6 pnt: Ingmar Berga
4 pnt: Andres Landman
2 pnt: Geert Plender

Dames
In de wedstrijd waarop het erop aankwam was er maar één die bepaalde hoe het allemaal zou gaan en dan was Elma de Vries. Zij was de baas, de Lance Armstrong van het damespeloton, die uiteindelijk ook regissseerde dat haar ploeggenote de dagwinst incasseerde, nadat ze zelf in de tussensprints haar eindzege in de Essent Cup al veilig had gesteld. Was Elma de Vries een klasse apart, daarnaast deed ook Anniek ter Haar opnieuw van zich spreken door altijd maar weer aan te vallen. Foske Tamar van der Wal deed op het laatst nog een mooie uitbraakpoging, die echter geen succes had. Marleen Elsgeest en Cindy van den Berg lieten zich zien in eigenlijk de enige ontsnapping in de wedstrijd.

Punten:
10 pnt: Elma de Vries
8 pnt: Anniek ter Haar
6 pnt: Foske Tamar van der Wal
4 pnt: Marleen Elsgeest
2 pnt: Cindy van den Berg

+ extra punten PODIUM:
6 pnt: Maria Sterk
4 pnt: Andrea Sikkema
2 pnt: Lieke Splinter

Ploegen
Aan de tactisch sterk rijdende ploeg van DSB was het te danken dat Ingmar Berga uiteindelijk de wedstrijd kon winnen. Opvallend in die ploeg was ook weer het belangrijke, dienende aandeel van Jan Maarten Heideman in de knechtenrol. Bam verdiende de punten, maar was toch vooral Willem Hut! Intercarparts deed er alles aan de derde plaats voor Sandor Stuut terug te winnen, maar slaagde daar toch niet in. Bij de dames controleerde DSB de koers volledig en waren het verder eigenlijk alleen de ploegen van Landjuweel / BTN de Haas en Frisia die een opvallende inbreng hadden in het wedstrijdverloop.

Heren:
10 pnt: DSB Bank
8 pnt: BAM Schaatsteam
6 pnt: InterCarParts/Vlasman

Dames:
10 pnt: DSB Bank
8 pnt: Landjuweel/BTN de Haas
6 pnt: Frisia Financieringen

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren