Schaatspeloton.nl - Nieuws - Loy en Bekkering winnen in Borlänge

Loy en Bekkering winnen in Borlänge

geplaatst vrijdag 19 januari 2007 om 16:26:00 op Schaatspeloton.nl

Tristan Loy (BAM) en Jan van Oosterom (Safan/Foekens) in de aanval in de eerste World Grand Prix wedstrijd

Tristan Loy (BAM) en Jan van Oosterom (Safan/Foekens) in de aanval in de eerste World Grand Prix wedstrijd (bron: foto KNSB.nl)

De eerste wedstrijd van de KNSB World Grand Prix is in Borlänge gewonnen door Tristan Loy (BAM) en Daniëlle Bekkering (DSB). De Fransman Loy was in de ingekorte wedstrijd over 80 kilometer te sterk voor het hele peloton. Casper Helling (Safan/Foekens) werd tweede, Jeroen de Vries (Time Out Sport) eindigde als derde.

Heren
Uitgesteld van donderdag naar vrijdag ging de wedstrijd om 10 uur van start met 75 Heren op de startlijn. Na 25 ronden, of 81 kilometer op het Runnmeer was Tristan Loy (BAM Schaatsteam) de sterkste. De Fransman kwam in de finale nog ten val maar dat deerde niet. Loy's medevluchter Casper Helling (Safan/Foekens) slaagde er niet in het door de val opgelopen gat open te houden. De Fransman, vorig seizoen ook sterk op Fins natuurijs, sloot weer aan bij Helling. Tristan Loy trok door en won zo solo de eerste wedstrijd in de KNSB World Grand Prix in een tijd van 2 uur 13 minuten en 51 seconden. Jeroen de Vries (Time Out Sport) kwam op achterstand als derde over de streep. Geert-Jan van der Wal (Buderus) werd verrassend vierde, voor gekende natuurijsspecialisten als Henk Angenent (TNT Express) en Lars Hoogenboom (Adformatie/Kras Reizen).

Dames
De Dames begonnen in Borlänge vijf minuten na de Heren aan hun wedstrijd over 50 kilometer. Aan de streep waren er van de 14 gestarte Dames nog vier die om de overwinning gingen strijden. Daniëlle Bekkering (DSB) was daarbij de snelste even voor Linda Verdouw (Östersund) die tweede werd en de strijd met de drie DSB dames in de kopgroep verloor. De derde plaats was voor Kitty Meeth die haar DSB-ploeggenote Elma de Vries naast het podium hield.

Morgen gaat om 10 uur de tweede wedstrijd in de KNSB World Grand Prix van start met Tristan Loy en Daniëlle Bekkering in het leiderspak. De Heren rijden 150 kilometer op het kleine circuit op het Runnmeer, de Dames gaan weg voor 100 kilometer.


Dick van Gangelen Trofee

Heren
Richard Sijm was de smaakmaker aan het begin van de wedstrijd. Hij was van meet af aan in de aanval. Eerst met een groep van drie vluchters, later weer met zeven aanvallers. Voor zijn aanvalslust verdient hij drie punten. Tristan Loy was de man van de wedstrijd en krijgt terecht de vijf punten, zoals de vier punten een logische beloning zijn voor Casper Helling. Bertjan van der Veen (twee punten) probeerde enkele keren alleen achter de vluchters aan te gaan, vandaar de twee punten. Opvallend was ook het rijden van Erik Hulzebosch, die menigmaal aan kop van het peloton sleurde om de gaten voor Cédric Michaud dicht te rijden.

5 pnt: Tristan Loy
4 pnt: Casper Helling
3 pnt: Richard Sijm
2 pnt: Bertjan van der Veen
1 pnt: Erik Hulzebosch

Dames
Geen punten vanwege niet representatief aantal deelneemsters