Schaatspeloton.nl - Nieuws - Belgische en Brabants/Limburgse titels verdeeld

Belgische en Brabants/Limburgse titels verdeeld

geplaatst zondag 21 januari 2007 om 16:53:00 op Schaatspeloton.nl

Zaterdag hebben in Breda de Gewestelijke Kampioenschappen van Noord-Brabant/Limburg plaats gevonden. Traditioneel was dit ook de plek voor de Belgische titelstrijd. Kenneth van Steenberghe en Hilde Goovaerts mogen zich voor een jaar Belgisch Kampioen noemen. Jochem Uithoven, Karen Teuling en Aart van Dalen haalde de Gewestelijke titel bij respectievelijk de Heren, Dames en Veteranen.

Heren
De Belgen rijden elk jaar mee in de Gewestelijke titelstrijd van Noord-Brabant/Limburg. Ook dit jaar deden zij weer mee en verdeelde de medailles. De in Nederland in de B divisie rijdende Kenneth van Steenberghe eindigde als beste Belg en pakte zo de Belgische titel. Pascal Emmers werd hier tweede, Ferdinand van Engeland pakte het brons.
De wedstrijd om de titel van Noord-Brabant/Limburg werd overheerst door de broers Uithoven. Jochem en Nick Uithoven slaagde erin gebroederlijk het peloton op een ronde te zetten. In dit peloton won Dinant Nieuwkoop de sprint om de bronzen medaille. Vervolgens klopte Jochem Uithoven zijn broer in de finale en prolongeerde zo de Gewestelijke titel.

Dames
Bij de Dames slechts één Belgische in de baan en de Belgische titel ging dan ook logischerwijs naar Hilde Goovaerts. In het Gewestelijke Kampioenschap werden de prijzen uiteindelijk verdeeld zonder dat iemand erin geslaagd was het peloton te dubbelen. Karen Teuling prolongeerde de Gewestelijke titel opnieuw en verwees Imke Vormeer naar de tweede plaats. Angela van Bergeijk eindigde op de derde plek.

Veteranen
De titelstrijd ging in Breda bij de Veteranen tussen de toppers uit de Regiocompetitie Zuid. Leider in dat klassement, Aart van Dalen, pakte uiteindelijk ook de titel. Wiel van Aken werd tweede en Mario Donker moest genoegen nemen met de bronzen plak.