Schaatspeloton.nl - Nieuws - Na Ottawa nieuwe leidster MSI Series

Na Ottawa nieuwe leidster MSI Series

geplaatst woensdag 24 januari 2007 om 11:55:00 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen weekend vond in de Canadese hoofdstad Ottawa het derde MSI Series-weekend plaats. De wedstrijden werden voor het eerst dit seizoen op ‘natuurijs’ verreden. Op een ondergelopen sintelbaan werd zaterdag een wedstrijd over 32 kilometer afgelegd die gewonnen werd door Adrian Loewen en Suzanne Tousignant, die daardoor leidster werd. Zondag wisten Jim Cornell en Martine Charbonneau de 25 kilometer te winnen.

Zaterdag
Op zaterdag stond een wedstrijd over 32 kilometer op het programma die uiteindelijk uitdraaide op een tweestrijd tussen klassementsleider Jim Cornell en de Canadees Adrian Loewen. In de sprint op de aankomstlijn won Adrian Loewen met een miniem verschil van Jim Cornell die zo tweede werd. Op bijna vier minuten werd Sergio Almeralla derde.
Bij de Dames pakte de Canadese Suzanne Tousignant de leiding in het klassement over van Suzanne Dionne die niet meereed. Paisley Perrie werd tweede, Catherine Kwiecien eindigde op de derde plaats.

Zondag
Ook in de 25 kilometer wedstrijd bleven op zondag op het eind twee rijders over. Jim Cornell bevestigde aan de finish zijn leiding door met overmacht de sprint te winnen van Leo Landry die tweede werd. Op anderhalve minuut werd Stephane Tremblay derde.
Bij de Dames ging de zege naar Martine Charbonneau die lang mee kon met de Heren. Suzanne Dionne reed deze wedstrijd wel en eindigde als tweede. Suzanne Tousignant werde derde en behoudt zo haar op zaterdag veroverde leiding in de MSI Series.

Komende weekend staat in Portland, Ontario de zevende wedstrijd in de MSI Series op het programma. Dit maal gaat het over een echte natuurijs op het Big Rideau Lake aldaar. Naast de 50 kilometer wedstrijd staan ook wedstrijden over 5 en 10 kilometer op het programma. De International Big Rideau Lake Marathon maakt dit jaar onderdeel uit van de vieringen rond de 175e verjaardag van het Rideau Canal.