Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjan Mombarg zit nog vast

Arjan Mombarg zit nog vast

geplaatst woensdag 24 januari 2007 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Vanmiddag dient een hoger beroep tegen het verlengen van de voorlopige hechtenis van Arjan Mombarg (Nefit HR Ketels). Mombarg werd afgelopen weekend in Borlänge gearresteerd nadat hij aldaar in een opstootje een agent had geslagen. Inmiddels is hij overgeplaatst naar Falun. Ploegleider Gerjan Woelders melde vanochtend tegen Schaatspeloton.nl dat er vanuit wordt gegaan dat hij vandaag of morgen vrijkomt.

Arjan Mombarg raakte afgelopen weekend, nadat hij Peter de Vries bij was gesprongen in een vechtpartij, per ongeluk een Zweedse agent. Voor dit vergrijp werd hij gearresteerd. Inmiddels is zijn voorlopige hechtenis verlengt en is hij overgeplaatst van Borlänge naar het nabijgelegen Falun.

Tegen die beslissing is beroep aangetekend, een beroep dat vanmiddag zal dienen voor de Zweedse rechters. "We gaan er vanuit dat hij vandaag of morgen vrijkomt". Aldus Nefit-ploegleider Gerjan Woelders. "We dienen aan dat het belangrijk is dat Arjan snel thuis komt, mede vanwege de boerderij en het schaatsen." De ploegleider gaat er vanuit dat Mombarg komende week op de Oostenrijkse Weissensee zal kunnen aantreden.