Schaatspeloton.nl - Nieuws - Berga en Bekkering winnen in Haaksbergen

Berga en Bekkering winnen in Haaksbergen

geplaatst donderdag 25 januari 2007 om 23:17:00 op Schaatspeloton.nl

De eerste wedstrijd op Nederlands natuurijs is in Haaksbergen gewonnen door Ingmar Berga en Daniëlle Bekkering (beiden DSB). Ingmar Berga was na 80 ronden de sterkste van een zevenmanskopgroep, daarbij Jan Maarten Heideman (Proteq) naar de tweede en Roy Boeve (De Hypotheker) naar de derde plaats verwijzend. Bekkering won in de massasprint. De wedstrijden waren ingekort vanwege de tegenvallend ijskwaliteit.

Heren
De wedstrijd begon in een sfeervol Haaksbergen later dan gepland en werd met 20 ronden ingekort doordat het ijs naar inzicht van de ijsmeester kwalitatief niet goed genoeg was. De kwaliteit van het ijs was echter zeker goed genoeg om het peloton van 82 rijders te dragen.
In de wedstrijd over nu 80 ronden slaagde een zevental rijders erin tegen het eind van de wedstrijd het peloton te dubbelen. Na het afsprinten van het peloton mocht dit zevental gaan strijden om de zegen. In de sprint was Ingmar Berga (DSB) duidelijk de snelste. Jan Maarten Heideman (Proteq) eindigde op de tweede plaats, Roy Boeve (De Hypotheker) werd verrassend derde.

Dames
In Twente kwam geen Dame weg uit het peloton te blijven. Helen van Goozen (Asics/Right to Play) slaagde hier nog het meest in maar werd pas op de streep bijgehaald door de kop van het peloton. Daniëlle Bekkering (DSB) won de massasprint, Mariska Huisman (Zuidema Kranen) werd tweede. Helen van Goozen handhaafde zich nog op de derde plek.

Dick van Gangelen Trofee

Heren
Jan van Oosterom verdiende de maximale vijf punten omdat hij in de wedstrijd zelf vier keer in de aanvang ging en bovendien de positie van René Ruitenberg in de kopgroep sterk verdedigde. Ingmar Berga werd met vier punten beloond omdat hij veel initiatief toonde bij verscheidene ontsnappingen.Ralf Zwitser was alert bij de ontsnappingen van Jan van Oosterom en leverde vervolgens ook Berga nog eens in de kopgroep af. Hij kreeg drie punten.Twee punten waren er voor Henk Angenent, die de hele wedstrijd door heel actief reed en overal bij zat. Datzelfde actieve rijden gold ook Jan Maarten Heideman, die het niet louter op de sprint liet aankomen, maar ook in het verloop van de koers steeds in de voorste gelederen te vinden was. Voor hem terecht dat laatste punt.

5 pnt: Jan van Oosterom
4 pnt: Ingmar Berga
3 pnt: Ralf Zwitser
2 pnt: Henk Angenent
1 pnt: Jan Maarten Heideman

Dames
Mariska Huisman was voor de jury de meest strijdlustige rijdster in de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen. Zo was ze in het midden van de wedstrijd ronden lang sterk in de aanval en ook op andere momenten nam ze vaak het initiatief. Helen van Goozen kreeg vier punten omdat zij de wedstrijd openbrak en ook in de finale met veel durf demarreerde in een poging de koers te beslissen. Danièlle Bekkering had geen ploeggenoten om zich heen en moest in haar eentje tot twee keer toe het peloton bij een kopgroep terugbrengen. Ze kreeg van de jury drie punten. Lieke Splinter verdiende met het vele werk in dienst van haar ploeg twee punten en Nynke Bouma/Huitema tenslotte kreeg het laatste punt vanwege drie sterke aanvalende acties.

5 pnt: Mariska Huisman
4 pnt: Helen van Goozen
3 pnt: Daniëlle Bekkering
2 pnt: Lieke Splinter
1 pnt: Nynke Bouma-Huitema