Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiocompetities nadere ontknoping

Regiocompetities nadere ontknoping

geplaatst zaterdag 27 januari 2007 om 00:31:00 op Schaatspeloton.nl

De Noord-Oost Competitie en het 6-Banentoernooi naderen hun ontknoping. Vrijdagavond was in Alkmaar de negende wedstrijd in het 6-Banentoernooi eerder in de week had de Noord-Oost Competitie haar zesde wedstrijd in Assen. In de tussenklassementen begint zich langzaam tekening te vormen. Al is met name de strijd bij de C-rijders in het 6-Banentoernooi en de Dames in de Noord-Oost Competitie erg close.

6-Banentoernooi
In Alkmaar behaalde Anne Smulders zijn vierde dagzege van dit seizoen. Hierdoor komt de Zeistenaar tot op 0,7 punten van klassementsleider Michiel Maerten. Bert Koelewijn die in Alkmaar bij de negende wedstrijd als derde eindigde staat ook in het klassement als derde op slechts 1,1 punt van de leiding. De strijd om de eindzege zal in de laatste drie wedstrijden waarschijnlijk tussen dit drietal gaan.
Bij de Dames is de strijd iets minder open. Sanne Bax staat na vier dagoverwinningen aan de leiding van het tussenklassement met een puntentotaal van 121,4. De nummer 2 Jolanda Spruit maakte in Alkmaar haar achterstand iets kleiner door achter Lillian van Haaster als tweede te eindigden. Sanne Bax kwam als derde over de streep en staat nu met 17,4 punten voorsprong aan de leiding.
De Veteranen worden in het westen van het land dit jaar overheerst door Arjan Bakker. De rijder uit Gouda behaalde in Alkmaar zijn zesde zege van het seizoen. Gerard Sluijs staat na de negen verreden wedstrijden al op een achterstand van 37,6 punten. Een schijnbaar onoverbrugbaar gat.

Noord-Oost Competitie
Bij de C-rijders in de Noord-Oost Competitie ligt de leiding duidelijk bij Frank Posthumus. De rijder uit Zuidhorn heeft een voorsprong van 18 punten op Erik Groenendal die met nog twee wedstrijden te gaan voor een zware klus staat. De zesde wedstrijd in Assen werd gewonnen door Sander de Graaff die daardoor zijn derde plek in het klassement versterkte.
De Dames competitie is nog zeer spannend. Baukje Bonnema nam door haar tweede plaats in Assen achter Nienke Stenekes de leiding in het klassement over van Angela Hemeltjen die op De Smelt pas als negende eindigde. Ook Marloes Verschoor, Francisca Groen en zelfs nummer vijf Nienke Stenekes zijn nog niet kansloos voor de eindzege.
Bij de Veteranen lijken de bezetters van het eindpodium zeker, in welke volgorde zij dit podium zullen mogen betreden is echter nog niet zeker. Sjouke Hellinga heeft een voorsprong van 6,2 punten op nummer twee Albert Bakker, Harm Speelman staat op plek drie ook pas op 9,2 punten achterstand. De dagzege ging in Assen naar Harry Schut.