Schaatspeloton.nl - Nieuws - Voorlopig geen ONK in Zweden

Voorlopig geen ONK in Zweden

geplaatst zaterdag 27 januari 2007 om 18:19:00 op Schaatspeloton.nl

Komende week wordt er in Zweden geen wedstrijd georganiseerd onder auspiciën van de KNSB. Na het afgelasten van de wedstrijden op de Weissensee was er een lobby op gang gekomen om de wedstrijden te verplaatsen naar Zweden. Financieel zijn behoorlijk wat teams niet in staat over een week in Zweden te zijn, en daarom kan van een Open NK zeker geen sprake zijn.

De KNSB heeft vandaag onderzocht of het mogelijk was andere natuurijswedstrijden uit te schrijven. Na gesprekken met vele betrokkenen is besloten komende week geen wedstrijd te organiseren in Zweden onder auspiciën van de KNSB. Belangrijk hierbij is dat de teams oorspronkelijk hebben aangegeven geen extra wedstrijden in het buitenland financieel te kunnen dragen. Een behoorlijk aantal teams kan bovendien niet over een week in Zweden zijn. Aangezien het standpunt van de KNSB is dat iedereen een kans moet krijg aan het Nationale Kampioenschap deel te nemen is het verrijden van een Open NK niet haalbaar.
De KNSB kan bovendien ook niet instaan voor een kwaliteitsgarantie van het verrijden van wedstrijd binnen nu en een week in Zweden.

De bond geeft nog niet op en zal komende weken onderzoeken of er toch nog andere mogelijkheden zijn om de vervallen natuurijswedstrijden te verrijden.