Schaatspeloton.nl - Nieuws - ONK en Aart Koopmans Memorial gaan door

ONK en Aart Koopmans Memorial gaan door

geplaatst woensdag 31 januari 2007 om 11:38:00 op Schaatspeloton.nl

Zaterdag en zondag zullen op de Weissensee twee wedstrijden worden verreden. Hierover is vanochtend de knoop doorgehakt door de KNSB en organisator SWM. Voor zaterdag zal de Open Nederlandse Titelstrijd op het programma staan, zondag zal de Aart Koopmans Memorial de KNSB World Grand Prix afsluiten. Morgen worden de te verrijden afstanden en starttijden bekend gemaakt. Het peloton kan weer op reis!

De afgelopen nacht heeft het op de Weissensee 13 graden gevroren. Mede hierdoor kon beslist worden voor komend weekend alsnog twee wedstrijden uit te schrijven op het ijs van de Weissensee. In overleg tussen de KNSB en de SWM is besloten dat op zaterdag 3 februari het Essent Open Nederlands Kampioenschap wordt verreden en op zondag 4 februari de Aart Koopmans Memorial, die nu de afsluitende wedstrijd van het Grand Prix Circuit Natuurijs vormt. Eerder was al bekend geworden dat de Alternatieve Elfstedentocht zeker zou komen te vervallen.

De te rijden afstanden en starttijden voor het ONK en de Memorial voor de SWM oprichter worden morgen bekend gemaakt. De inschrijving voor beide wedstrijden is in de porto-cabin achter de grote tent.

Het ijs is vandaag nog verboden gebied; waarschijnlijk zal alleen de baan morgen worden vrijgegeven voor recreatief schaatsen. Schaatsen buiten de uitgezette baan is nog altijd levensgevaarlijk.

Het rijden van twee wedstrijden is het enige wat nog mogelijk is na de barre weersomstandigheden van vorige week.
De Stichting Wintermarathon en de Gemeente Weissensee wijzen er met de meeste nadruk op, ondanks dat de omstandigheden ogenschijnlijk redelijk lijken, dat het beslist niet verantwoord is een grote toertocht uit te schrijven. De veiligheid voor de verwachte 2000 toerschaatsers op een korte baan kan helaas niet worden gegarandeerd en dat is in dit kader essentieel.