Schaatspeloton.nl - Nieuws - Seizoen Douwe de Vries voorbij

Seizoen Douwe de Vries voorbij

geplaatst dinsdag 1 januari 2008 om 21:43:00 op Schaatspeloton.nl

Bij de eindhuldiging merkte Douwe de Vries op dat hij bij zijn val een snijwond in zijn linker enkel had opgelopen.

Bij de eindhuldiging merkte Douwe de Vries op dat hij bij zijn val een snijwond in zijn linker enkel had opgelopen.

De kersverse nummer drie van de Essent Cup, Douwe de Vries (Time Out Sport/Vrieling), zal lang uit de roulatie zijn na een blessure opgelopen in de finalewedstrijd van de Essent Cup. Tijdens de laatste wedstrijd van de zondagmiddagcompetitie kwam de Fries ten val. Bij de eindhuldiging merkte hij dat hij bij die val een snijwond in zijn linker enkel had opgelopen.

In de valpartij, die in eerste instantie zonder veel nadelige gevolgen te zijn overleefd, had Douwe de Vries met zijn eigenschaats een flinke snee in zijn linker enkel opgelopen. Pas nadat de kopman van de Time Out Sport/Vrieling-formatie al gehuldigd was voor zijn behaalde derde plek in de eindrangschikking van de Essent Cup werd de snijwond opgemerkt. Na onderzoek in het ziekenhuis in Heerenveen werd geconstateerd dat bij de valpartij ook pezen waren beschadigd. Inmiddels is zijn enkel voor minstens drie weken in het gips gezet, waardoor Douwe de Vries in elk geval de nog resterende kunstijsmarathons in Nederland, waaronder het NK, zal moeten missen.

Nadat het gips verwijderd zal zijn, zal er voor de rijder uit Heerenveen waarschijnlijk nog een revalidatie tijd volgen. Hierdoor zullen de natuurijswedstrijd in februari ook te vroeg komen en is het seizoen voor Douwe de Vries op oudejaarsdag hoogstwaarschijnlijk geƫindigd.

Bekijk ook:

Douwe de Vries