Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marloes Verschoor pakt leiding Noord-Oost Competitie

Marloes Verschoor pakt leiding Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 12 februari 2007 om 23:26:00 op Schaatspeloton.nl

Tijdens de voorlaatste wedstrijd van de Noord-Oost Competitie in Deventer heeft Marloes Verschoor de leiding in het Damesklassement overgenomen van Baukje Bonnema. In de andere categorieën wisten de klassementsleiders hun positie te handhaven. Ook in Hoorn wisten alle leiders in het 6-Banentoernooi hun positie te behouden. Zaterdag en zondag vonden deze wedstrijden in de regionale competities plaats.

6-Banentoernooi
De wedstrijd in de C Divisie werd in Hoorn duidelijk overheerst door Cees Dirk Holwerda. De rijder uit Enkhuizen slaagde er op De Westfries in solo het peloton te dubbelen en pakte zo de dagzege. Bram Versteeg eindigde in het peloton op de tweede plaats, Richard Louman werd derde.
Bij de Dames ging de dagzege in de tiende wedstrijd in het 6-Banentoernooi naar Danique van Dijk. Zij bleef na 35 ronden Paula Mol en klassementsleider Sanne Bax voor.
Bij de Veteranen toonde Arjan Bakker opnieuw aan de sterkste in het peloton te zijn. De klassementsleider uit Gouda verwees Wim de Wit naar de tweede en Martin de Vries naar de derde plek.

Noord-Oost Competitie
Klassementsleider Frank Posthumus eindigde in Deventer op de tweede plaats en behield zo de leiding. De dagzege ging in een groepssprint van vijf naar Freddie Vloedgraven, Hannes Schalkwijk eindigde op de derde plek in de C1 Divisie.
Marloes Verschoor nam bij de Dames, mede dankzij de punten behaald in de bonussprints, de leiding over in het klassement. De rijdster uit Bovensmilde eindigde in Deventer op de tweede plaats achter Aniek Veldman die de dagzege pakte. Baukje Bonnema eindigde op de derde plaats en verloor zo de leiding in het Noord-Oost Competitie klassement. In de Damescategorie blijft het tot op de laatste meter spannend in de finalewedstrijd.
In de Veteranen categorie deed Sjouke Hellinga goede zaken. De leider in het klassement won ook de voorlaatste wedstrijd in de competitie. Egbert Post eindigde tweede, René van der Meulen werd derde.