Schaatspeloton.nl - Nieuws - Studenten Titels voor Pieter-Jan van Eck en Tessa Kortekaas

Studenten Titels voor Pieter-Jan van Eck en Tessa Kortekaas

geplaatst vrijdag 16 februari 2007 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Pieter Jan van Eck (MM Guide-Regio Bank) en Tessa Kortekaas (Groenehartsport.nl), de nieuwe Nederlandse Studentenkampioenen Marathonschaatsen.

Pieter Jan van Eck (MM Guide-Regio Bank) en Tessa Kortekaas (Groenehartsport.nl), de nieuwe Nederlandse Studentenkampioenen Marathonschaatsen.

In Amsterdam hebben Pieter-Jan van Eck (MM Guide – Regio Bank) en Tessa Kortekaas (Groenehartsport.nl) de Nederlandse Studenten Kampioenschappen marathonschaatsen gewonnen. Pieter-Jan van Eck won de eindsprint van het Herenpeloton na 60 ronden. Tessa Kortekaas was na 30 ronden duidelijk te sterk voor de overige schaatsende studentes. De uittredende kampioenen Sandor Stuut en Jaike de Graaf waren niet aanwezig in Amsterdam.

Met vier A-rijders aan de start, zonder uittredend kampioen Sandor Stuut, begon de strijd om de Nationale Titelstrijd voor Studenten op de Jaap Edenbaan. Zestig ronden later was het de jongste A-rijder, Pieter-Jan van Eck (MM Guide-Regio Bank) die deze titel pakte in de massasprint. Zijn clubgenoot, B-rijders Jochem Uithoven (Sport2000 Stehmann), eindigde als tweede, Peter van de Pol (Beelen Sloopwerken) pakte het brons.

Bij de Dames, die meereden met de Heren, waren het de rijdsters die het best met deze Heren konden meekomen die na dertig ronden om de titel mochten strijden. In de finale maakte Tessa Kortekaas (Groenehartsport.nl) de sprong achter enkele Heren aan en kwam zo solo aan de leiding te liggen van de Dames wedstrijd. Gelost uit de ontsnapping, maar nog altijd op voorsprong liggend van de overige Dames behaalde de Voorhoutse de Nederlandse Studenttitel. Mariska Huisman (Zuidema Kranen BV) was de sterkste van de achtervolgers en pakte het zilver. Het brons ging naar thuisrijdster Astrid de Graaf (Skits-VU-J&B auto's).