Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jury DvG-Trofee houdt laatste punten geheim

Jury DvG-Trofee houdt laatste punten geheim

geplaatst zondag 18 februari 2007 om 11:39:00 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee zal van de laatste drie schaatsmarathons niet meer bekend maken welke rijders punten hebben verdiend. Dit doen zij om het spannend te houden aan wie bij de heren en de dames de prijs zal worden uitgereikt. Pas tijdens het schaatsgala op 30 maart in Hilversum zal blijken wie de trofee in beide categorieën heeft gewonnen.

Na de wedstrijd van deze zaterdag in Alkmaar zijn er nu nog drie wedstrijden te gaan, waarvan de finale op 3 maart in Assen volgens het juryreglement goed is voor dubbele punten. Komend weekeinde gaan daar de twee wedstrijden in Eindhoven en een dag later in Geleen aan vooraf. Daar is per wedstrijd nog maximaal vijf punten te verdienen. Zowel bij de heren als bij de dames is het in de top van het klassement om de Dick van Gangelen Trofee, de prijs voor ´De Marathonschaatser van het Jaar´, buitengewoon spannend.

Bij de heren heeft Kurt Wubben lange tijd tamelijk onbedreigd aan de leiding gestaan, maar nadat eerst ploeggenoot Henk Angenent heel sterk kwam opzetten en naar de tweede plaats oprukte, staat daar inmiddels Tristan Loy die een geweldige eindspurt heeft ingezet. In de top van het klassement bij de heren is na de wedstrijd in Alkmaar geen verandering gekomen.
Bij de dames leek Mireille Reitsma al halverwege het seizoen regelrecht af te stevenen op de Dick van Gangelen Trofee, die dit jaar voor het eerst ook aan de vrouwen in het peloton zal worden uitgereikt. Daar is Elma de Vries al wekenlang aan een indrukwekkende opmars bezig en staat inmiddels op nog maar vier punten achterstand. Danièlle Bekkering op plaats drie is inmiddels kansloos voor de eindoverwinning.

De komende twee weken zijn er zowel bij de dames als de heren in het eindspel nog maximaal twintig punten te verdienen. De jury houdt de puntenverdeling dus geheim tot aan de onthulling van de winnaar en de winnares op het schaatsgala in Hilversum. Daar zal dan ook blijken wie er op de plaatsen twee en drie in de prijzen zijn gevallen.